Post | december 2020 | Verhalen van vrijwilligers | 2 min lezen

LochemDOET zet vrijwilligers centraal

Team Lochem Doet!

2020 is het jaar waar heel veel nieuwe vrijwilligers zich aanmelden. Door iets voor een ander doen kon je in tijden van corona met alle onzekerheden toch iets bijdragen. Maar ook veel vrijwilligerswerk bleek niet altijd even coronaproof, waardoor alternatieven gezocht werden. De vrijwilligerscentrale Lochem heeft het afgelopen jaar ook zeker niet stil gezeten. We hebben o.a. onze website omgetoverd tot het lokaal digitaal platform www.lochemdoet.nl voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties.


We willen met ons platform www.lochemdoet.nl in 2021 aan iedereen laten zien hoe mooi vrijwilligerswerk is. Vrijwilligerswerk doe je niet alleen voor een ander, vrijwilligerswerk doe je ook voor jezelf. Op onze site vind je mooie ervaringsverhalen van vrijwilligers. En je vindt er ook de verhalen uit “Vrijwilliger centraal” geschreven door ons super redactieteam, ook allen vrijwilligers, die wekelijks de verhalen van vrijwilligers ophalen en verder vertellen.


Naast verhalen kunnen vrijwilligers vacatures vinden. Op dit moment staan er zeker 100 leuke vacatures te wachten op de juiste match. Dus voor iedereen die graag nog iets wil doen met zijn talent, laat je inspireren en meldt je aan als vrijwilliger. Wil je liever een bemiddelingsgesprek, omdat je nog niet helemaal weet wat je wil. Geen probleem stuur een mailtje naar [email protected] en wij maken een afspraak.


Vrijwilligersorganisaties kunnen een eigen pagina aanmaken waar je vacatures, foto’s, filmpjes, trainingen, open dagen en wat je maar wil kunt laten zien. Een gratis podium om je als organisatie op de kaart te zetten. Organisaties die al bij ons ingeschreven staan hebben al een pagina, maar die kunnen ze naar eigen inzicht natuurlijk nog mooier maken. Ben je nog niet aangesloten als organisatie dan kan je dat direct doen via de website.

Verder hebben we de pagina LOKAAL Voor Elkaar. Hierop kan je direct doorklikken naar alle kernen uit de gemeente Lochem.


LochemDOET is daarnaast ook een kennisbank. We organiseren gratis trainingen voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Dat doen we zelf maar ook heel graag samen met andere organisaties. De eerste Webinar staat geplant op woensdag 13 januari van 19.30 – 21.30 “ Financiën- Nieuwe inkomsten generen” Door Sequens i.s.m. de gemeente Lochem een masterclass voor verenigingen door Peter van Baak van Sportvisie.


Kortom genoeg reden om onze website te bezoeken www.lochemdoet.nl . Ons team staat voor je klaar als je ook mee wil doen aan LochemDOET als vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts
Bewegen met plezier

Bewegen met plezier

| Verhalen van vrijwilligers
In het verleden gaf Monique Schutte (52) lessen op een sportschool dus bewegen is haar niet vreemd ...
Lees meer

Iedereen kan een leven redden met een AED

| Verhalen van vrijwilligers
Wie nog mocht twijfelen aan het nut van een AED moet eens te rade gaan bij een lid van Sport ’88 ...
Lees meer

VLECHTWERKEN ZONDER KNOPEN

| Verhalen van vrijwilligers
Is de kunst die Riet Wichers verstaat. Zij is vrijwilliger bij “Stichting AED Epse”, “De Zonnebloem” en “Prik ...
Lees meer