LochemTRAINT

Gratis inspiratie voor jou!

Kennis delen staat centraal bij ons! Wij willen vrijwilligers en organisaties ondersteunen om hun werkzaamheden beter uit te kunnen voeren. Maar ook gewoon omdat het leuk is en als waardering voor vrijwilligers. De workshops worden voornamelijk gegeven door andere vrijwilligers en/ of gedoneerd door trainers, studenten en andere professionals. We bieden ook online webinars en trainingen. Laat je hier inspireren door ons aanbod en doe gratis mee aan onze workshops.

Lochem Traint

Trainingen

Apr23
'Altijd nieuw gedoe' (Asset Based Community Building (ABCD))
Workshop · 23 apr, 09:30 - 12:30
Harfsen
'Altijd nieuw gedoe' (Asset Based Community Building (ABCD))
De workshop laat je kennis maken met de ABCD-benadering en gaat in op de toepassing in de praktijk.Geplaatst door Welzijn Lochem
Mei16
Grenzen stellen in het vrijwilligerswerk - theatervoorstelling
Workshop · 16 mei, 19:00 - 21:30
Laren
Grenzen stellen in het vrijwilligerswerk - theatervoorstelling
Interactief theaterduo zoekt de grenzen van vrijwilligerswerk op. Geplaatst door LochemDOET
Mei23
Nieuw
Leven na mantelzorg
Workshop · 23 mei, 10:00 - 12:00
Harfsen
Leven na mantelzorg
Als na een periode van mantelzorg een naaste overlijdt, kun je dubbel gemis ervaren. Hoe pak je je leven op na een tijd van intensieve zorg?Geplaatst door Welzijn Lochem
Mei31
Respijtweekend, er even tussenuit!
Meerdaagse · 31 mei, 10:00 – 2 jun, 14:30
Almen
Respijtweekend, er even tussenuit!
Speciaal voor mantelzorgers: samen met lotgenoten er even tussenuit om jezelf weer op te laden tijdens een driedaags respijtarrangement.Geplaatst door Welzijn Lochem
Jun4
Nieuw
de Natuur als Spiegel
Workshop · 4 jun, 13:30 - 15:30
Lochem
de Natuur als Spiegel
Wil jij de natuur als spiegel ervaren? Doe mee aan de stiltewandeling. Geplaatst door LochemDOET
Sep25
Nieuw
Training wet- en regelgeving
Workshop · 25 sep, 19:15 - 21:00
Lochem
Training wet- en regelgeving
Voor vrijwilligers en bestuurders van verenigingen: workshop over wet- en regelgeving.Geplaatst door Welzijn Lochem

Workshop gemist?!

Bekijk het hier rustig terug

SDG's en het vrijwilligerswerk

Kijk via de onderstaande link de kennisessie van Deedmob over de Sustainable Development Goals (SDG's) en de ...
Lees meer

Webinars van het NOV

Kijk hier de kennisboostweek opnames terug!
Lees meer

Persbericht schrijven

Gouden tips voor een TOP persbericht van Gerwin Nijkamp ( hoofdredacteur Achterhoeknieuws)
Lees meer

E-learning

Volg gratis online cursussen bij diverse aanbieders

Training

Trainingen vrijwilligers

Als je vrijwilligerswerk doet, neem je natuurlijk ook altijd jezelf mee. Jouw kennis en de manier waarop je met mensen en emoties omgaat, zijn uniek voor jou. Hoe zet je die kwaliteiten het best in als vrijwilliger? Deze online trainingen van Humanitas geven je nuttige handvatten.

financiële zelfredzaamheid

Financiële zelfredzaamheid

Ondersteun jij mensen richting financiële zelfredzaamheid? En kom je hier weleens dingen tegen waar je meer over zou willen weten? Deze e-learnings geven jou op verschillende onderwerpen nuttige handvatten om zo met plezier en kennis van zaken het vrijwilligerswerk te doen.

Werving

Fondsenwerving

Hoe vind ik financiering voor mijn project? Hoe werkt het als ik een aanvraag wil indienen bij een fonds? En welke tips zijn er dan om succes te hebben bij zo'n aanvraag? De online cursus fondsenwerving helpt je op weg bij het vinden van financiering voor jouw project.

Dementie

Omgaan met dementie

In de basistraining GOED omgaan met dementie leer je stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn wanneer je in contact komt met mensen met dementie. Leer dementie herkennen, contact maken en iemand op de juiste manier helpen, bijvoorbeeld op straat, in het café of in de bibliotheek.

Werven van nieuwe vrijwilligers

Op zoek naar nieuwe gezichten binnen jouw organisatie? Of heb je vragen over hoe je je huidige vrijwilligers kunt betrekken en behouden? Doe dan mee met de e-learning Expeditie Nieuwe gezichten van het NOV.

training

Modern besturen

'De vereniging staat onder druk', het is een veel gehoorde kreet. Maar wat kan je hier nu aan doen? En wat voor vereniging willen we zijn? De filmpjes 'back to basics' zijn bedoeld ter inspiratie voor verenigingsbestuurders die werken aan hun vereniging. Laat je inspireren en ga de uitdaging aan!


training

Tijd voor jouw hobby

Heb je altijd al een cursus moestuin, wijnproeven, stamboomonderzoek of natuurfotografie willen volgen, maar is het er nooit van gekomen? Grijp hier dan je kans en volg de cursus op ieder moment wanneer het jou het beste uitkomt.

Daag jezelf uit!

123Test biedt je een breed en gevarieerd aanbod van tests voor hulp bij loopbaanvraagstukken, persoonlijke ontwikkeling en assessment voorbereiding. Op deze site kan je je helemaal gratis en zonder verplichtingen uitleven op testgebied. Dus daag jezelf uit!