Post | januari 2023 | Verhalen van vrijwilligers | 3 min lezen

LochemDOET organiseert weer leuke gratis workshops voor vrijwilligers!

Door Joy Broekema
LochemDOET organiseert weer leuke gratis workshops voor vrijwilligers!

LochemDOET wenst iedereen het allerbeste voor het nieuwe jaar. Geluk in grote en kleine dingen maar bovenal geluk, liefde en vreugde met elkaar. Om het jaar goed te beginnen attenderen we jullie graag op het workshopaanbod van LochemDOET voor het voorjaar ’23. De trainingen en workshops zijn gratis voor iedereen die vrijwilligerswerk doet in de gemeente Lochem. Ook voor vrijwilligersorganisaties staan er interessante workshops/activiteiten op de planning! Aanmelden kan via onze website Lochemdoet.nl/lochemtraint of stuur een mail aan [email protected].

 

Word een gekwalificeerde barvrijwilliger!

Di. 7 februari van 19:00 tot 21:30

Locatie: Hoeflo, Harfsen

 

In deze training gaat het erom dat de deelnemers de effecten en risico’s van alcohol vroegtijdig kunnen herkennen. Hierbij is het van belang dat de wetgeving rond het schenken van alcoholische dranken en mogelijkheden en grenzen van een vereniging goed in de gaten worden gehouden. Na de training ontvang je het wettelijk verplichte certificaat en ben je een gekwalificeerd barvrijwilliger!

 

Schrijftips van Anne Hurenkamp

Do. 2 mrt. van 19:30 tot 21:00

Locatie volgt!

 

Schrijf jij graag? En ben je nieuwsgierig en wil je graag nog beter worden? Dan is deze workshop echt iets voor jou! Anne Hurenkamp geeft tips die je in veel situaties kan toepassen, denk bijvoorbeeld aan het schrijven van een mooi verhaal, een wervende flyer of gewoon een leuke tekst.

 

Mannenavond! Wil je genieten van een lekker glas lokaal gebrouwen Markebier?

 Do. 9 maart van 19:30 tot 21:30.

Locatie: poortgebouw van de voormalige Detmers kazerne, Kazerneplein 6 Eefde

 

In Eefde is een moderne bierbrouwerij gevestigd in het poortgebouw van de voormalige Detmers Kazerne. Hier worden authentieke speciaal bieren gebrouwen door een groep enthousiaste lokale hobbybrouwers. Tijdens deze proeverij maak je kennis met Markebier en wordt er verteld over de brouwerij. Iets lekkers kan natuurlijk niet ontbreken!

 

Signaleren van armoede voor vrijwilligers

Wo. 15 maart van 19:00 tot 21:30

Locatie: SWL-kantoor Lochem (boven de bieb)

 

Steeds meer mensen in onze samenleving krijgen te maken met geldproblemen. Maar er over praten is vaak lastig, waardoor soms de problemen nog verder oplopen. Als vrijwilliger kan je een belangrijke rol spelen in het signaleren en bespreekbaar maken van armoede. We hebben in onze gemeente een goed vangnet en kunnen mensen echt verder helpen. In deze workshop vertellen we daar graag meer over samen met samenwerkingspartners.

 

Goed voorbereid naar de beursvloer!

Ma. 20 maart van 19:30 tot 21:00

Locatie: SWL-kantoor Lochem (boven de bieb)

 

Maatschappelijk impact maak je samen. Bedrijven en ondernemers willen graag een goede buur zijn en bijdragen aan maatschappelijk impact. Daar kan je als vrijwilligersorganisatie heel veel profijt van hebben. Maar wat kan je vragen? Hoe doe je dat op een goede manier? Wat heb je zelf te bieden als vrijwilligersorganisatie? 

 

Tijdens deze workshop helpen we je op weg, zodat je zo goed mogelijk de beursvloer op kan. Want een goede flirt kan leiden tot verrassende samenwerking.  

De beursvloer is een netwerkbijeenkomst, bedrijven en vrijwilligersorganisaties komen samen om kennis, menskracht en ideeën te ruilen. Alles met een gesloten beurs. 

 

De beursvloer!

Wo. 5 april

Locatie: Mepal, Lochem

 

De beursvloer is het lokale evenement waarbij maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven elkaar ontmoeten om tot waardevolle matches te komen. De insteek is om dit te doen met een gesloten portemonnee!

 

Expeditie nieuwe vrijwilligers!

Ma. 17 april van 19:30 tot 21:30

Locatie volgt!

 

Ook op zoek naar nieuwe vrijwilligers? Doe mee aan de inspiratiesessie Expeditie nieuwe vrijwilligers.  

  • Je gaat op vrijwilligersreis.  
  • Je leert alle fricties en motivaties van je ideale vrijwilliger kennen.  
  • En niet onbelangrijk en heel leuk de kunst van het verleiden. 

Een inspiratiesessie voor vrijwilligersorganisaties, die de uitdaging aan willen gaan om anders te denken en doen. Kom met z’n tweetjes, want dan stop je uiteindelijk meer in je rugtas voor jouw organisatie! Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Schipper Ahoy!!!

| Verhalen van vrijwilligers
Zou je met recht kunnen roepen naar Toine Boonman. Hij staat klaar en is altijd in voor een klus als ...
Lees meer
Iets doen waar je energie van krijgt, waarbij je jouw talent en ervaringen in kunt zetten. Dat zochten en vonden Betty Tiessink en Karien Geurts in vrijwilligerswerk. Binnen een project van de Vrijwilligerscentrale uit de gemeente Lochem, met ontwikkelen, organiseren en verbinden als belangrijkste taken. Meer iets dat je verwacht bij een betaalde baan? Misschien wel, maar toch biedt dit de mogelijkheid om je vrijwillig in te zetten op een manier die bij je past. Karien en Betty: “De algemene insteek is en blijft dat het ten goede komt aan anderen.”

Iets anders doen

| Verhalen van vrijwilligers
Vanaf januari 2021 zal de Vrijwilligerscentrale van Stichting Welzijn Lochem zijn omgebouwd naar een platform: ...
Lees meer
Bewegen met plezier

Bewegen met plezier

| Verhalen van vrijwilligers
In het verleden gaf Monique Schutte (52) lessen op een sportschool dus bewegen is haar niet vreemd ...
Lees meer