Post | juni 2022 | Verhalen van vrijwilligers | 2 min lezen

LochemDOET, de plek voor vrijwilligers én vrijwilligersorganisaties!

LochemDOET, de plek voor vrijwilligers én vrijwilligersorganisaties!

LochemDOET is de vrijwilligerscentrale in de gemeente Lochem. We hebben een digitaal platform: www.lochemdoet.nl, voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties uit de hele gemeente.

 

In onze gemeente zijn meer dan 20.000 mensen actief als vrijwilliger, dat is super veel en daar zijn we trots op! Zoveel vrijwilligers, zoveel verschillende persoonlijkheden. Allemaal maken ze onze gemeente nog mooier, en die inzet wordt zeer gewaardeerd.

 

Veel vrijwilligers vinden hun weg wel, maar we nodigen je uit om je eens te laten inspireren door te neuzen op de website van LochemDOET. Je kan daar onder andere leuke vrijwilligersverhalen lezen, vacatures vinden, je talenten testen en kennis maken met heel veel lokale vrijwilligersorganisaties. Er staan op dit moment meer dan 80 vrijwilligersvacatures op LochemDOET, er zit vast wel iets bij wat jou aanspreekt. Het team van LochemDOET helpt je ook graag als je vragen hebt over vrijwilligerswerk of bijvoorbeeld op zoek bent naar vrijwilligerswerk wat bij jou past. Ook helpen we graag organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers. Wij verbinden vraag en aanbod van vrijwilligerswerk.

 

LochemTRAINT

Wist je dat je als vrijwilliger en vrijwilligersorganisatie gratis kan meedoen aan LochemTRAINT? We organiseren cursussen, workshops en trainingen voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Ons huidige programma vind je op onze website onder het kopje LochemTRAINT. De workshops worden voornamelijk gegeven door andere vrijwilligers en/of gedoneerd door trainers, professionals en studenten. Er staan ook vaak online webinars en trainingen op. Kortom, laat je inspireren door het aanbod.

 

Als organisatie kan je ook je workshops en trainingen delen via LochemTRAINT. Zo bied je nog meer vrijwilligers de kans om mee te doen.

 

Houd onze website goed in de gaten want het najaar programma zal ook snel verschijnen op onze website.

 

LochemDOET voor vrijwilligersorganisaties

Benieuwd naar wat wij kunnen doen voor jouw organisatie? Vrijwilligersorganisaties kunnen zich op de website gratis profileren, kennis delen en vacatures plaatsen waarmee potentiële vrijwilligers bij jouw organisatie de ideale vrijwilligersklus vinden. Het mooie is dat je dit helemaal gratis kan doen. Al meer dan 180 organisaties uit de gemeente Lochem hebben een eigen pagina waar ze zichzelf laten zien en vacatures en activiteiten delen. Sta je nog niet ingeschreven? Je bent van harte welkom. Meld je organisatie aan via ons platform of neem contact op via [email protected]. Wij helpen je graag verder.

 

Lokaal voor elkaar

Op de website van LochemDOET kan je alle kernen vinden bij Lokaal Voor Elkaar. We linken je door naar de info uit de betreffende kern. Zo zie je alle informatie bij jou om de hoek. Je kan ook vacatures selecteren op basis van jouw kern, zo zie je snel wat voor vrijwilligerswerk je kan doen in je eigen kern.

 

Contact

Team LochemDOET staat klaar om je te helpen bij al je vragen omtrent vrijwilligerswerk. Neem contact op via [email protected] en wij nemen snel contact met je op. Langskomen tijdens onze inloopspreekuren is ook mogelijk. Elke woensdag- en vrijdagochtend van 9:30 – 11:30 zijn wij in het Stadshuus te vinden (Markt 3) in Lochem. Mocht dit niet uitkomen, neem contact met ons op voor het maken van een andere afspraak.

 

Doe mee met LochemDOET, sluit je aan, samen maken we de gemeente Lochem nog mooier. 

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

In gesprek met Jorien!

| Verhalen van vrijwilligers
WEB WEVEN
Wat doe je als je verhuist naar een andere stad? Dan wil je op ontdekkingsreis, ga je verkennen ...
Lees meer
Agnes Meijer vrijwilliger centraal gemeente Lochem

Niet zomaar vrijwilligerswerk, maar een missie

| Verhalen van vrijwilligers
Vanaf 10 oktober is Lochem een bijzondere plek rijker. Op die datum opende het ontmoetingscentrum Oriolus haar ...
Lees meer

Twee warme handen

| Verhalen van vrijwilligers
Het vrijwilligerswerk zit in haar genen. Ze doet het dan ook al vele jaren bij diverse gelegenheden met veel ...
Lees meer