Post | juni 2023 | Verhalen van vrijwilligers | 2 min lezen

Een geslaagde mix: 1 plus 1 is 3

Door Ria Elstgeest


EEN GESLAAGDE MIX : 1 plus 1 is 3

Volleybal verenigingen SV Harfsen en LVV Tornado zijn 6 jaar geleden samen opgegaan in VV FORZA. De tijd heeft bewezen dat dit een goede mix is geworden, want zo’n 150 leden genieten volop van de sportiviteit en gezelligheid voor jong en oud. Er zijn maar liefst 6 jeugd-, 5 damesteams en 1 herenteam. Deze 12 teams worden getraind en gecoacht en spelen in de regionale competitie. Daarnaast heeft de vereniging 4 recreantenteams, die ook competitie spelen. Speciaal zijn de “Old Stars”: zij volleyballen een keer per week, hebben het reuze naar hun zin met elkaar, zonder competitieverplichtingen. 

Kortom, VV Forza is een gezellige en laagdrempelige vereniging voor iedereen die wil volleyballen. Van jong tot oud, van beginner tot ervaren speler


OUD-VOORZITTER MARJA KEPPELS

Marja Keppels is 8 jaar de voorzitter geweest, waarvan de laatste 4 jaar van VVForza . Zij is nog dikwijls in de sporthallen te vinden om trainingen te geven en te coachen. In gezelschap van Irthe Brummelman vertelt ze enthousiast over haar warme gevoelens voor deze teamsport. “Het is een eerlijke, dynamische sport. Je doet het echt met elkaar! De teamleden zijn op elkaar aangewezen en daardoor echt afhankelijk. Tegenwoordig is het minder technisch en daardoor wordt het spel vloeiender en laagdrempeliger”.


VRIJWILLIGERS

De vereniging organiseert vele activiteiten, die allemaal gedragen en uitgevoerd worden door enthousiaste vrijwilligers. “We hebben verschillende commissies, die ervoor zorgen dat de activiteiten plaats kunnen hebben en extra geld genereren. We besteden dit geld onder andere aan jeugdactiviteiten, het onderhoud van de speelvelden, trainers, ballen. Veel mensen zullen onze activiteiten wel kennen: acties met paaseitjes, bloembollen en potgrond. Daarnaast worden we ook gesponsord. De tenues bijvoorbeeld worden om de vijf jaar vernieuwd: een taak voor de sponsorcommissie. Dit alles om de contributie zo laag mogelijk te houden, zodat praktisch iedere enthousiasteling voor volleybal mee kan doen. En ja: daar zijn veel handen (en voeten) voor nodig zodat niet alles op een klein groepje neer komt”. 

Waarom je je als vrijwilliger zou aanmelden? 

Marja: ” je hoort erbij en je doet ertoe. Er is een groot saamhorigheidsgevoel. Gezellig is het in ieder geval!”


BEACHVOLLEYBAL

Een groeiende sport is het ‘beachvolleybal” waar veel jongeren op af komen. Ook bij VVForza is deze mogelijkheid. Op het schoolplein in Laren ligt sinds een jaar een net-sportveld, waar gevolleybald kan worden. Ook op het schoolplein in Harfsen kan in “de kooi” gevolleybald worden. Op het Larens evenemententerrein liggen twee beachvolleybalvelden, die door iedereen uit het dorp gebruikt kunnen worden. 

De wens/hoop bestaat dat er gelijk met de nieuwbouw van de scholen in Laren ook twee beachvolleybalvelden gerealiseerd worden. Die overdag door de scholen als zandbak gebruikt kunnen worden.


NIEUWE VOORZITTER GEZOCHT!

Alle functies binnen het bestuur zijn ingevuld, alleen de voorzittershamer ligt nog werkeloos op tafel. Wie komt ons bestuur voorzitten?

Het met elkaar bezig zijn, de contacten met de gemeente en de volleybalbond, de vereniging draaiende houden, het samenwerken in de commissies met een mix van jong en oud, maken de functie van voorzitter reuze-boeiend, zeer afwisselend en voldoening gevend. 

Vraag maar aan Marja!

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts
"Het is niet alleen geven, je krijgt er ook veel voor terug" aldus Inez Pels vrijwilliger bij de Zonnebloem

"Het is niet alleen geven, je krijgt er ook veel voor terug" aldus Inez Pels vrijwilliger bij de Zonnebloem

| Verhalen van vrijwilligers
Inez Pels (77) maakte in1969 voor het eerst kennis met de Zonnebloem. Als novice en verpleegkundige mocht zij ...
Lees meer

Een mensen-mens is nooit alleen

| Verhalen van vrijwilligers
Na een uitgebreide rondleiding in het wel heel stille Openluchttheater Lochem, staan koffie en koek klaar in ...
Lees meer
Betrokken en gedreven!

Betrokken en gedreven!

| Verhalen van vrijwilligers
Bij Voetbalvereniging Sportclub Lochem staat Yousef Kora (19) in het zonnetje op het terras dat mooi uitzicht ...
Lees meer