Post | april 2022 | Verhalen van vrijwilligers | 2 min lezen

De Talentboerderij, een fijne warme plek

Door Lotte van der Sluijs
De Talentboerderij, een fijne warme plek

De Talentboerderij, een fijne warme plek

 

Na een lange, maar prachtige fietstocht door het bos kom ik aan bij de Talentboerderij in Laren. Begroet door een vrolijke, blaffende hond en een paar medewerkers die koffie drinken aan de picknicktafel, stap ik mijn fiets af. Meteen voelt deze boerderij als een ontzettend warme, fijne plek om te zijn.

 

Met een bakje koffie zit ik met Ellen Kieft en Linda Huurman aan het picknicktafeltje. Er kakelt een vrolijke kip als ik mijn eerste vraag stel: “Wat doen jullie nou precies?” “Gewoon waar je zin in hebt!” Er zijn altijd wel bepaalde taakjes waar je uit kan kiezen . Zaadjes planten, muurtjes schilderen, bordjes maken, koekjes bakken. Het opbouwen van de boerderij is nog volop bezig. Linda vertelt dat ze bezig zijn met het Rustpunt voor fietsers en wandelaars seizoensgereed maken, bijvoorbeeld. Je hebt heel veel ruimte om dingen buiten je comfort zone te doen. Bijvoorbeeld een muur isoleren, dat had Ellen nog nooit eerder gedaan, en nu kan ze die ervaring ook weer aan het lijstje toevoegen.

 

Er zit een relaxte structuur in de dagen. Vrijwilligers, of, liever gezegd, mede-makers van de boerderij, mogen hun eigen uurtjes bepalen en komen opdagen wanneer het uitkomt. De een is er alleen een middagje, de ander de hele dag. Veel werken, veel klusjes doen, maar ook veel koffie drinken met zijn allen en gezelligheid.

 

 Ellen en Linda waren allebei actief op zoek naar een leuke vrijwilligersbaan. Iets dat buiten was, veel groen, veel gezelligheid. Iets goeds doen voor de omgeving, een bijdrage leveren. Op zoek naar vrijheid, eigenlijk. Ellen vond de Talentboerderij op onze site LochemDoet!

 

De vrijheid die te vinden is op de Talentboerderij is ontzettend belangrijk voor de beide vrijwillgers. Het is fijn om een plaats te hebben waar je dingen kan oefenen, proberen, ook al lukt het niet meteen. Je doet nieuwe ervaringen op en je leert er ook veel van. Er is veel waardering van de mensen op de boerderij voor het werk wat wordt verricht en als bedankje wordt er oogst mee gegeven, of iemands haar wordt een keer geknipt. Het is een fijne omgeving met fijne mensen, waar je je op je plek kan voelen. En dat is ontzettend belangrijk.

 

Na het interview wil ik nog heel graag een rondje over de boerderij lopen. Niet alleen om een mooie plek te vinden voor een foto, maar ook omdat het echt een ontzettend mooie plek is! Ik krijg een schuurtje aangewezen met “daar komen varkentjes” en achter een andere deur hoor ik het vrolijke gekakel van de kippen. Er staat een kas, gebouwd van ramen in alle soorten en maten en kleuren. Achter het glas zie ik dappere groene plantjes uit de grond groeien. Drie huizen staan op een rijtje waar nog flink aan geklust wordt, maar het ziet er nu al prachtig uit. Een plek met veel potentie!


Foto door Lotte: Hellen Kieft en Linda Huurman; vrijwilligers bij de Talentboerderij. 


Deel blogpost
Gerelateerde blogposts
“IK VIND HET FIJN MIJN TALENT TE DELEN: DOET MIJ EN DE ANDEREN GOED”

“IK VIND HET FIJN MIJN TALENT TE DELEN: DOET MIJ EN DE ANDEREN GOED”

| Verhalen van vrijwilligers
“IK VIND HET FIJN MIJN TALENT TE DELEN: DOET MIJ EN DE ANDEREN GOED”
Aan de rand van de gezellige dorpskern ...
Lees meer
‘Stilzitten is niks voor mij’

‘Stilzitten is niks voor mij’

| Verhalen van vrijwilligers
LOCHEM - Monique Schutte is vrijwilligster bij verzorgingstehuis Het Vandermolenhuis aan de Zutphenseweg in ...
Lees meer
Marke Lochem: meer natuur langs de Berkel!

Marke Lochem: meer natuur langs de Berkel!

| Verhalen van vrijwilligers
Marke Lochem: meer natuur langs de Berkel!
Groene 0ase tussen stad en bedrijventerrein
Bijna iedereen ...
Lees meer