Post | april 2021 | Verhalen van vrijwilligers | 2 min lezen

1 OP 1 VOOR ELKAAR

Wij geloven dat iedereen iets te bieden heeft waar je een ander blij mee kunt maken. Vind je het spannend om hulp te vragen, bied dan eerst eens je hulp aan. Wij zijn LochemDOET, een lokaal digitaal platform waar je vrijwilligerswerk kunt vinden, maar we hebben ook het prikbord 1 op 1 Voor Elkaar. Daar kun je als inwoner van de gemeente Lochem persoonlijk een oproepje plaatsen om samen met iemand anders te….. Vul maar in, dit kan van alles zijn.


Niemand kan alles alleen, alleen samen kunnen we alles. Bij LochemDOET hebben we enthousiast en deskundig team dat graag met je meedenkt, voelt en doet. Bij ons kun je veilig met elkaar in contact komen. Je maakt op een persoonlijk account aan (naam en emailadres is voldoende) en plaatst je oproep op 1 op 1 Voor Elkaar. Wij gaan we dan voor jou op zoek naar een leuke match. Mensen kunnen uiteraard ook zelf reageren op jouw leuke oproepje. Super simpel.


Omdenken. Wat is jouw aanbod?

Vind je het lastig om hulp te vragen? Denk het dan eens om. Misschien ben jij op zoek naar een maatje. Dat betekent ook dat je iemands maatje kunt worden! Misschien heb je een sterke boodschappen arm nodig, maar kan jij weer vertellen als de beste en iemand wegwijs maken en de mooie plekken in de gemeente Lochem leren kennen. Wij geloven dat iedereen met zijn tijd en talent iets goeds kan doen. En impact kan maken op een ander of de wereld, maakt ook impact op jezelf! Dus kies wat jij wilt doen, waar, hoe vaak en met wie en maak het verschil op jouw manier.


Coronaproof #watkanerwel

En weet je wat helemaal mooi is aan  1 op 1 Voor Elkaar. Het kan ook coronaproof. Want je mag met 1 ander iets doen; lekker wandelen, tennissen, koffie drinken, schilderen, tuinieren, koken, verhalen schrijven, huiswerk maken noem maar op.

 

1 op 1 Voor Elkaar is nieuw in de gemeente Lochem. Tot nu toe konden organisaties al oproepjes plaatsen voor een maatje op LochemDOET. Deze vind je bij de vrijwilligersvacatures. Maar iets voor een ander doen is nou weer niet echt een vacature, toch?! En waarom zou je dat via een organisatie doen als je het zelf ook kan doen. Dus ben je op zoek naar iemand die voor of met jou iets wil doen, wacht niet af en kom in actie. Wij staan voor je klaar. En als je hulp nodig hebt bij het plaatsen van een oproep, dan kan je ons gewoon bellen (0573 – 297000) en dan helpen we je graag.  www.lochemdoet.nl/voorelkaar


Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Een niet-pluis gevoel, en dan?

| Verhalen van vrijwilligers
Het gevoel dat een situatie niet pluis is. Je krijgt een vervelend gevoel bij wat je hebt gezien of gehoord ...
Lees meer

Schaatskoorts

| Verhalen van vrijwilligers
De winter piekt dit jaar kort maar hevig. Bij IJssportvereniging Roowinkel in Laren spant het erom of de ...
Lees meer

Vrijwilligerswerk = DOEN!

| Verhalen van vrijwilligers
Vrijwilligerswerk moet in je genen zitten. Opgevoed zijn met “niet zeuren maar aanpakken” en vooral die dingen ...
Lees meer