Skip Sidebar

Over ons

De afdelingen van het Rode Kruis in Zutphen en in De Graafschap (Lochem) zijn per 1 januari 2013 gefuseerd. De naam Rode Kruis afdeling De Graafschap is behouden, omdat De Graafschap het nieuwe ...

WelzijnOnderwijs
Deel
Goed Voorbereid (op noodsituaties)

Goed Voorbereid (op noodsituaties)

Structureel werk · 2–4 uur/week
Burgemeester Leenstraat 25, 7242 AA Lochem, Netherlands
Coördineren
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.5 plaatsen over.
Activiteit Delen
Rode Kruis afdeling De Graafschap
#30245
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/Rode-Kruis-afdeling-De-Graafschap/activiteiten/Goed-Voorbereid-op-noodsituaties/30245 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Neem jij de verantwoordelijkheid voor 'Goed Voorbereid' (op noodsituaties) binnen de afdeling van Rode Kruis Zutphen-Lochem?

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij


Rode Kruis De Graafschap Zutphen-Lochem

Wij helpen mensen in nood! Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Kijk op ons Youtubekanaal voor een filmpje over vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis.Samen maken we een verschil!

 

We zijn op zoek naar

 

een coördinator Goed Voorbereid! Je werkt samen met het afdelingsbestuur en je bent verantwoordelijk voor het opzetten en onderhouden van activiteiten voor Goed Voorbereid (op noodsituaties) binnen de afdeling. Je hebt regelmatig contact met de coördinatoren Goed Voorbereid van het district en je werkt nauw samen met de afdeling voor het invullen van de 'witte plekken', je bevordert de onderlinge samenwerking en je bent goed op de hoogte van wat er speelt binnen de afdeling. Je bevordert kennisuitwisseling, adviseert vrijwilligers en biedt desgewenst ondersteuning door bijvoorbeeld personen vanuit verschillende activiteiten aan elkaar te koppelen. Waar nodig leg en onderhoud je contacten met gemeentelijke instanties, hulporganisaties en andere verwante organisaties binnen de afdeling.

 

Wat vragen we van je

 

Je onderschrijft de grondbeginselen van het Rode Kruis en draagt deze uit. Je hebt kennis van de organisatie en strategie van het NRK en met name op het gebied van Goed Voorbereid (op noodsituaties). Daarnaast is het prettig dat je affiniteit hebt met vrijwilligers.Je bent een verbinder en je weet anderen te inspireren en je straalt enthousiasme uit.Ook kan je omgaan met weerstanden en meningsverschillen. Je zorgt ervoor dat de kennis over Goed Voorbereid (op noodsituaties) breed en actueel blijft. Je beschikt over een lokaal netwerk op het gebied van Zelfredzaamheid of je bent in staat dit te realiseren. Tevens is het prettig dat je goed gebruik weet te maken van Social Media.

 

 

Wat bieden wij

Een kans om jouw ervaringen en je netwerk uit te breiden en je (beroepsmatige) kwaliteiten in te zetten voor de samenleving. Je krijgt mogelijkheden om je verder te ontwikkelen en je reis- en onkosten worden vergoed.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.5 plaatsen over.
Activiteit Delen
Lochem Activiteiten > Rode Kruis afdeling De Graafschap > Goed Voorbereid (op noodsituaties)

Over Rode Kruis afdeling De Graafschap

De afdelingen van het Rode Kruis in Zutphen en in De Graafschap (Lochem) zijn per 1 januari 2013 gefuseerd. De naam Rode Kruis afdeling De Graafschap is behouden, omdat De Graafschap het nieuwe werkgebied betreft.