Energiecoach

Energiecoach

Structureel werk · 2–4 uur/week
Flexibele locatie
Natuur & MilieuBuurt & omgevingArmoedebestrijding
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Burger coöperatie LochemEnergie
#60962
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/LochemEnergie-Elktrip/activiteiten/Energiecoach/60962 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Inwoners van Lochem en alle kernen helpen bij het verminderen en verduurzamen van hun energieverbruik

Uitgebreide omschrijving

Hou je van concreetheid, een goed gesprek en tenminste een klein beetje van techniek? Dan leiden we je graag op tot energiecoach, zodat je inwoners kunt bijstaan met de eerste bewustwording en concrete adviezen voor wat zij in hun huis kunnen doen om de energierekening omlaag te krijgen. Dit kunnen kleine (gedrags) maatregelen zijn, maar ook meer ingrijpende maatregelen, zoals spouwmuur isolatie. Je legt daarvoor eerst telefonisch contact en vaak ga je ook op huisbezoek. Je maakt gebruik van hulpmiddelen zoals een elektronisch dossier en een warmtebeeldcamera. We begeleiden je totdat je zelfstandig op pad kunt.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Burger coöperatie LochemEnergie

LochemEnergie is een initiatief van burgers die vinden dat we minder energie moeten gaan gebruiken, en dat de duurzame energie die we nodig hebben zoveel mogelijk in de gemeente Lochem geproduceerd moet gaan worden. We willen de energietransitie versnellen. Een club met ambitie dus.
Met zo'n 100 vrijwilligers realiseren we de overgang naar duurzame energie in Lochem. We helpen elk jaar ruim 300 huishoudens in Lochem met energiebesparing, kleine maatregelen maar ook met de complete verduurzaming van hun woning. We bedenken innovatieve oplossingen zoals waterstof in Berkeloord, bieden deelauto's aan, we helpen (sport)verenigingen met hun accommodaties, en we leggen zonnepanelen voor individuele huishoudens op koopwoningen, huurwoningen en we doen grotere projecten op appartementsgebouwen, kerken en schuren. We staan buurten bij die gezamenlijk met de verduurzaming van hun huizen aan de slag willen en, we pakken energiearmoede in Lochem aan (in 2022 350 huishoudens geholpen).