Post | maart 2022 | Verhalen van vrijwilligers | 2 min lezen

TWEE NIEUWE DAMES OP HET WARME ‘LOCHEM DOET’ NEST

Door Ria Elsgeest

Gerdie Kreunen en Joy Broekema zijn de twee enthousiaste nieuwe krachten bij LochemDoet. Gerdie is in oktober '21 gestart bij LochemDoet en Joy sinds 1 maart van dit jaar.


GERDIE

Gerdie vertelt: “ik ben sinds 2019 verbonden aan Stichting Welzijn Lochem. Ik ben begonnen als opbouwwerker en initiatieven ondersteuner. Ik heb de kans gegrepen om bij LochemDoet te komen werken en in mijn functie verbind ik vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties met elkaar en ondersteun ik vrijwilligers die opzoek zijn naar vrijwilligerswerk. De vacaturebank is een locatie waar iedereen terecht kan, voor het vinden van vrijwilligers, vrijwilligerswerk of informatie. Wij denken graag met iedereen mee. Elke woensdag en vrijdag van 9:30 tot 11:30 uur is één van onze vrijwilligers aanwezig bij de vacaturebank in het Stadshuus in Lochem. Mailen of bellen kan natuurlijk ook!”

“Daarnaast organiseren wij trainingen en workshops over actuele thema’s, deze worden via Lochemdoet.nl aangeboden. Wij delen zo veel mogelijk kennis, onder andere tijdens een netwerkborrel.”

Na twee jaar corona liggen veel projecten stil. De intentie van Gerdie is om weer nieuw leven in de samenwerkingen te blazen. Daarvoor is zij een kennismakingsronde aan het maken langs de vele organisaties.

Na haar werk gaat Gerdie het liefst in haar tuin zitten en lezen. Zij is ook mantelzorger. Mandala’s kleuren vindt ze heerlijk: lekker rustig.


JOY

Joy vertelt: “Voor mijn opleiding maatschappelijk werk in Zwolle, liep ik stage in 2017 bij team mantelzorg. Daarna heb ik bij seniorenwerk stagegelopen gedurende mijn Master aan de universiteit Utrecht en ben ik uiteindelijk ook gaan werken bij seniorenwerk. Ik waardeer de gezellige sfeer bij SWL, het is allemaal heel hecht, laagdrempelige communicatie en korte lijntjes. Er hangt altijd een heel goede sfeer”. Op de vraag: “waar komt die goede sfeer vandaan?” antwoordt Joy: “Dit komt door de combinatie van de mensen die hier werken en het werk dat je uitvoert. Wij hebben allemaal één doel voor ogen: het welzijn van de inwoners van heel de gemeente Lochem verzorgen. Dat gezamenlijke doel verbindt de mensen hier.”

“Nu werk ik sinds 1 maar bij LochemDoet en focus ik me vooral op de communicatie en PR. Sonja Peterse is nu regioprojectleider van de vrijwilligerscentrale in Lochem, Brummen en Voorst. Hierdoor kwamen uren vrij bij LochemDoet op het gebied van communicatie en PR. Ik heb dit nog niet eerder gedaan en het lijkt me leuk. Eén van mijn taken is het vormgeven van de rubriek “vrijwilliger centraal” met jou, Ria, en onze nieuwe jonge interviewer Lotte van der Sluijs. Voor een bijzonder of mooi verhaal van of over een vrijwilliger staan wij altijd open. Neem gerust contact op!”


Verder vertelt Joy: “Ik stel altijd hoge doelen voor mezelf, en als ik zie hoe Sonja het heeft gedaan, dan zal ik er zeker aan moeten trekken om haar te evenaren. Maar toch, ik moet mezelf de tijd en ruimte geven om het op mijn eigen manier te ontwikkelen.”

Joy heeft tijdens corona diamond painting ontdekt. Zij vindt het mooi om met steentjes te werken. Wandelen doet zij ook graag met een wandelapp. Dan luistert ze het liefst naar trance muziek en Deep house.


SAMEN

Toekomstplannen: beiden hebben de intentie om weer mooie evenementen voor vrijwilligers op te zetten: samen handen en voeten geven aan ‘Lochem Traint’, met workshops en trainingen over actuele thema’s. Ook de bedrijven vergeten ze niet, LochemDoet gaat zich op korte termijn ook meer richten op het verbinden van maatschappelijke organisaties met het bedrijfsleven en andersom.
Deel blogpost