Post | november 2022 | Verhalen van vrijwilligers | 2 min lezen

Henk Koerselman: in dit festijn zit heel veel muziek!

Door Hendrik Beelen
Henk Koerselman: in dit festijn zit heel veel muziek!

Henk Koerselman van Gezinshuis Erve de Bongerd in Laren heeft een plan. “In het voorjaar van 2023 wordt een muziekfestival voor mensen met een beperking georganiseerd. Ik zie het al helemaal voor me: op een mooie locatie in de gemeente Lochem, bijvoorbeeld een sporthal, gaat het dak eraf. Lokale Nederlandstalige zangers of zangeressen treden op. En het hoofdmenu wordt gevormd door mensen met een beperking die alleen of met elkaar muziek maken. En natuurlijk is iedereen welkom om mee te doen”.

 

De term “mensen met een beperking” schuurt. We bedoelen mensen die wat lastiger hun weg vinden in onze samenleving. Maar die bijvoorbeeld in de muziek een streepje voor kunnen hebben. “En juist op dat punt wordt er regionaal weinig georganiseerd. Jammer, want muziek verbindt mensen. Dat is goed te zien als je een festival bezoekt. Volstrekte vreemden van elkaar genieten dan opeens samen van een gemeenschappelijke ervaring. Verschillen in achtergrond, geloof, ras of geaardheid vallen weg. En dat staat me ook in het voorjaar voor ogen” vertelt Henk enthousiast.


Henk heeft een groot hart voor mensen die vanwege een beperking een handje geholpen moeten worden om mee te draaien in de samenleving. Hij zet zich voor hen in waar hij kan. Zowel beroepsmatig als vrijwillig. 

Als vrijwilliger stond hij bijvoorbeeld aan de wieg van het speciale voetbalelftal van de Larense Witkampers in 2016. En was hij ook betrokken bij de vorming van een speciaal elftal van Go Ahead Eagles. Waardoor een aantal Witkampers nu meespelen in de speciale landelijke eredivisie. “Daarmee werd een lang gekoesterde droom verwezenlijkt. Ik geniet hoe die jongens en meiden wekelijks bezig zijn met hun sport” vertelt Henk.


Henk werkt bij Sa-net, een Achterhoekse organisatie voor kleinschalige woonzorg en zorg thuis. Zijn werk bestaat onder andere uit het begeleiden van cliënten bij hun dagbesteding. Samen met hen onderhoudt hij twee dagen per week de tuinen van een aantal locaties die onder Sa-net vallen.


Met zijn vrouw Corine, openden ze een aantal jaren geleden een gezinshuis. Toen hun eigen drie kinderen ouder werden, hebben ze hun huis opengesteld voor kinderen die behoefte hebben aan een veilig en zo normaal mogelijk gezinsleven. Momenteel wonen er twee kinderen bij Henk en Corine. Binnenkort komt er een derde kind bij. “Wij denken dat het voor veel kinderen fijner is om in een gezin op te groeien dan in een groep binnen een instelling. Het is af en toe hectisch, maar ook fijn dat we op deze manier een steentje kunnen bijdragen”.


En nu dus het muziekfestival. “Ik zoek primair mensen met hart voor mensen met een beperking. Mensen die het leuk vinden om samen met hen een feestje te bouwen. Maar het zou natuurlijk ook geweldig zijn als we een groepje kunnen vormen met uiteenlopende kennis en ervaring. Bijvoorbeeld mensen met talent voor organiseren, muziek, techniek, communicatie & PR en het werven van sponsoren.


Wie meer wil weten of zich wil opgeven kan contact opnemen [email protected] of 0623818091.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts
Iets doen waar je energie van krijgt, waarbij je jouw talent en ervaringen in kunt zetten. Dat zochten en vonden Betty Tiessink en Karien Geurts in vrijwilligerswerk. Binnen een project van de Vrijwilligerscentrale uit de gemeente Lochem, met ontwikkelen, organiseren en verbinden als belangrijkste taken. Meer iets dat je verwacht bij een betaalde baan? Misschien wel, maar toch biedt dit de mogelijkheid om je vrijwillig in te zetten op een manier die bij je past. Karien en Betty: “De algemene insteek is en blijft dat het ten goede komt aan anderen.”

Iets anders doen

| Verhalen van vrijwilligers
Vanaf januari 2021 zal de Vrijwilligerscentrale van Stichting Welzijn Lochem zijn omgebouwd naar een platform: ...
Lees meer
Bewegen met plezier

Bewegen met plezier

| Verhalen van vrijwilligers
In het verleden gaf Monique Schutte (52) lessen op een sportschool dus bewegen is haar niet vreemd ...
Lees meer

Iedereen kan een leven redden met een AED

| Verhalen van vrijwilligers
Wie nog mocht twijfelen aan het nut van een AED moet eens te rade gaan bij een lid van Sport ’88 ...
Lees meer