Skip Sidebar

Over ons

Het tienerwerk in Lochem profileert zich met name heel sterk op het gebied van binnen schoolse en buitenschoolse activiteiten.
Leren houdt namelijk niet op na schooltijd.
Kinderen leren voortdurend, ...

Kinderen & JongerenSport & RecreatieOnderwijs
Deel
Tienerwerk Lochem

Over Tienerwerk Lochem

Het tienerwerk in Lochem profileert zich met name heel sterk op het gebied van binnen schoolse en buitenschoolse activiteiten.
Leren houdt namelijk niet op na schooltijd.
Kinderen leren voortdurend, op school, thuis , op de sportvereniging en op straat.
Tienerwerk probeert hierin de verbinding te leggen.

Onze binnen schoolse activiteiten voor tieners zijn voornamelijk geschikt voor groep 7 en 8. Zo wordt er binnen het Brede school aanbod oa. Girls talk en Boys talk georganiseerd : girls talk waarin we ons specifiek richten op wat voor meisjes in groep 8 belangrijk is. Het is goed dat meisjes zich op verschillende manieren zo breed mogelijk ontwikkelen om zo een steentje bij te dragen aan hun groeiproces op weg naar volwassenheid. We gaan in op de dromen die ze hebben, hun wensen voor de toekomst, hun zelfbeeld, de puberteit en verliefdheid en seksualiteit. Dit alles kan alleen in een veilige , ongedwongen, prettige sfeer.

Zijn de meiden weg voor Girls Talk dan zijn de jongens aan de beurt. Bij de Boys talk overmeesteren we de groep en kunnen jongens gewoon jongens zijn met alle talenten die daarbij horen. Jongens leren het meest door het gewoon te doen en dan pas te kijken hoe dat nou uitpakt. We stimuleren dus het van nature experimentele gedrag van jongens. Echt cool om samen vuurtje te stoken, waterraketten te maken of rookbommen. Maar ook zelfverdediging en puberteit, verliefdheid en seksualiteit komen aan bod.

Foto's