Voorstelling over laaggeletterdheid.

Voorstelling over laaggeletterdheid.

Workshop · 27 okt 2021, 18:00 - 20:30
Schouwburg Lochem, Lochem, Gelderland 7241 AS, Nederland
Sociale rechtvaardigheidVluchtelingen & Minderheden
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze workshop.
Deel workshop
Taalhuis BIJ de bieb
#46412
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/Taalhuis-Lochem--Zutphen/activiteiten/Voorstelling-over-laaggeletterdheid/46412 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Deze voorstelling geeft een kijkje in de belevingswereld van vier personen die laaggeletterd zijn. Hoe houden ze zich staande? Wat is hun kracht?

Uitgebreide omschrijving

De sectoren die in de scènes aan bod komen, zijn: zorg, onderwijs, schuldhulp en werk. Je herkent ze in de scènes en verhalen van het eerste deel van de avond.

In het tweede deel van de avond volgt er ‘interactief regietheater’. Tijdens het regietheater worden maximaal twee scènes uit de voorstelling gebruikt. Je ziet een gesprek tussen een professional en een laaggeletterde. Valkuilen en dilemma’s zijn verwerkt. Zodra er iets gebeurt wat je niet effectief vindt in het gedrag van de professional (acteur), kun je ingrijpen en aanwijzingen geven. Aanwijzingen worden direct uitgespeeld door de acteurs, zodat iedereen meteen het effect ziet en ervaart. Actie – reactie, werkt het of werkt het niet. Acteurs en publiek werken samen aan de scène, totdat deze het gewenste resultaat laat zien. Training- en acteursbureau Hetsen Visschers speelt deze voorstelling.

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze workshop.
Deel workshop

Over Taalhuis BIJ de bieb

Wil je de Nederlandse taal leren? Je bent van harte welkom bij het Taalhuis BIJ de bieb, onderdeel van Bibliotheek Berkel & IJssel.
Echter, momenteel zijn wij voorzien, maar dat neemt niet weg dat wij wel graag jouw contactgegevens ontvangen. Dan kunnen wij zelf contact met jou opnemen.

Het Taalhuis is er voor alle inwoners van de gemeente Lochem die een vraag hebben op
het gebied van taal-, reken- of digitale vaardigheden. Het Taalhuis heeft het aanbod van
taalondersteuning in de gemeenten in beeld en kan naar de juiste ondersteuning, zowel formeel als
non-formeel, doorverwijzen. Voor de groep laaggeletterden is er daarnaast non-formele
ondersteuning mogelijk door het Taalhuis.