Word jij vrijwillige netwerkcoach bij Welzijn Lochem?

Word jij vrijwillige netwerkcoach bij Welzijn Lochem?

Structureel werk · Flexibele uren · Start vanaf 2 jun 2024
Lochem, Nederland
Sociaal contactBegeleiding
Welzijn
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Welzijn Lochem
#78526
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/Stichting-Welzijn-Lochem2/activiteiten/Word-jij-vrijwillige-netwerkcoach-bij-Welzijn-Lochem/78526 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Zie jij het positieve in mensen? Kun je goed luisteren en steun je graag mensen die hun contacten willen uitbreiden? Word dan netwerkcoach bij Welzijn Lochem.

Uitgebreide omschrijving

Als vrijwillige netwerkcoach luister je naar wat iemand graag wil qua contacten, help je inzicht te krijgen in de bestaande en wenselijke contacten en steun je iemand bij het uitbreiden of versterken van de contacten. Dat doe je aan de hand van de methodiek Natuurlijk, een Netwerkcoach, die bestaat uit 10 stappen. Je assisteert de deelnemer bij het doorlopen van die stappen. Waarbij je als nodig is ook stappen kunt overslaan of anders invullen. De dromen van de deelnemer zijn leidend en hij of zij bepaalt het tempo en wat hij/ of zij doet. Jij luistert, stelt vragen, helpt inzicht te krijgen, coacht, steunt, verbindt en moedigt aan.  

Een boeiend proces, waar je van tevoren niet weet waar je samen uitkomt.  

 

De belangrijkste vaardigheden van de netwerkcoach? 

Je kan goed luisteren, vragen stellen, zelfstandig werken, je kan reflecteren op je eigen handelen, accepteert de tijdelijkheid van het contact met de deelnemer, kan actief meedenken bij het oplossen van dagelijkse problemen van de deelnemer en je hebt een persoonlijke, coachende, ondersteunende en netwerkgerichte houding. 

 

Lees meer over project Netwerkcoaches op de website van Welzijn Lochem. Je kunt het project vinden als je op ondersteuning klikt.

 

Hoeveel tijd kost het je 

  • Een e-learning van 10 lessen a 10-30 minuten, voorafgaand aan de training, kun je thuis en in je eigen tijd volgen 
  • 2-daagse training in de methodiek Natuurlijk, een Netwerkcoach, streven is in juni 2024 
  • Als je aan de slag gaat met een deelnemer: ongeveer 2 uur per 2 weken aan het begin van het traject. Later zijn de afspraken vaak iets wat minder frequent. Het wisselt per traject en je kunt samen met de deelnemer het tempo bepalen en afspraken plannen.
  • Een traject duurt tussen de 4 en 12 maanden (wisselt per traject).
  • 2x per jaar intervisie samen met de andere netwerkcoaches 
  • Elk jaar 1x een dagdeel training/ bijscholing 

 

Praktische info 

Deelnemers wonen in de gemeente Lochem. We zoeken op dit moment 3 vrijwilligers om ons team te versterken. Als vrijwilliger woon je ook in de gemeente Lochem. Het is handig als je eigen vervoer hebt, omdat je vooral bij deelnemers thuis komt.  

 

Interesse? 

Heb je interesse in deze vrijwilligersfunctie en wil je graag een kennismaking om te ontdekken of dit wat voor je is. Of wil je graag meer weten? Neem dan contact op met Joy Broekema, coördinator Netwerkcoaches bij Stichting Welzijn Lochem.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Welzijn Lochem

Welzijn Lochem is een onafhankelijke lokale welzijnsorganisatie voor alle burgers, jong en oud, zelfstandig en kwetsbaar in de gemeente Lochem. Onder het motto “de burger centraal “ versterkt en ondersteunt Welzijn Lochem bewoners en initiatieven. Welzijn Lochem is een ondernemende welzijnsexpert, betrokken van visie tot uitvoering. Zonder winstoogmerk het algemeen belang dienend.