Skip Navigation
Over ons

SWL is een onafhankelijke lokale welzijnsorganisatie voor alle burgers, jong en oud, zelfstandig en kwetsbaar in de gemeente Lochem. Onder het motto “de burger centraal “ versterkt en ondersteunt SWL ...

Mensen met een beperkingOuderenKinderen & JongerenNatuur & Milieu
Deel

Kan jij ons helpen met de 'TIP'?

1–2 uur/week
Doctor Rivestraat 1, 7241 AS Lochem, Netherlands
Deze activiteit is vol. Aanmeldingen zijn gesloten.
#30324
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/Stichting-Welzijn-Lochem2/activiteiten/Kan-jij-ons-helpen-met-de-TIP/30324 om je aan te melden
SamenvattingZie jij zelf door alle regelingen en voorzieningen ook weleens de 'bomen door het bos' niet meer? Ouderen vinden dit vaak nog lastiger en kunnen hier best wat hulp bij gebruiken. Wil jij ze als 'Thuis Informatie Project' (TIP)- medewerker hier een handje bij helpen?
Uitgebreide omschrijving

We zijn op zoek naar

Vind jij het leuk om senioren te bezoeken en aan de hand van de TIP lijsten (thuis informatie project) in gesprek te gaan? Laat het ons weten, want wij zijn specifiek in de omgeving van Eefde en Gorssel op zoek naar vrijwilligers die ons hierbij kunnen helpen. TIP-vrijwilligers bezoeken mensen die 70 jaar of ouder zijn. Tijdens het eenmalige huisbezoek wordt er algemene informatie over regelingen en voorzieningen aan de ouderen gegeven.


Wat vragen we van je

De TIP-vrijwilliger biedt een luisterend oor en geeft informatie over aanpassingen in huis, vervoersmogelijkheden, financiële regelingen en de zorg. Het gesprek gaat a.d.h.v. een vragenlijst. Het is handig dat je als vrijwilliger affiniteit hebt met ouderen, sociaal vaardig, inlevingsvermogen, goede communicatieve eigenschappen en vertrouwelijk met de verkregen informatie om kunnen gaan.


Wat bieden wij

Per jaar zijn er 3 vergaderingen waarvoor de TIP-vrijwilligers uitgenodigd worden. En vindt er een gezamenlijk interessant uitje plaats. Verder is er nauw contact met de beroepskrachten en wordt er een opleiding aangeboden in het voeren    van gesprekken en invullen van de lijst.


Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding
Hoe kom ik er?
Over Stichting Welzijn Lochem
SWL is een onafhankelijke lokale welzijnsorganisatie voor alle burgers, jong en oud, zelfstandig en kwetsbaar in de gemeente Lochem. Onder het motto “de burger centraal “ versterkt en ondersteunt SWL bewoners en initiatieven. SWL is een ondernemende welzijnsexpert, betrokken van visie tot uitvoering. Zonder winstoogmerk het algemeen belang dienend.
Deze activiteit is vol. Aanmeldingen zijn gesloten.
#30324
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/Stichting-Welzijn-Lochem2/activiteiten/Kan-jij-ons-helpen-met-de-TIP/30324 om je aan te melden