Skip Sidebar
Welzijn Lochem

Welzijn Lochem

Non-profit

Over ons

Welzijn Lochem is een onafhankelijke lokale welzijnsorganisatie voor alle burgers, jong en oud, zelfstandig en kwetsbaar in de gemeente Lochem. Onder het motto “de burger centraal “ versterkt en ...

WelzijnOuderenKinderen & Jongeren
Deel
Buurtbemiddelaar, help buren hun ruzie op te lossen

Buurtbemiddelaar, help buren hun ruzie op te lossen

Structureel werk · Flexibele uren
Flexibele locatie
OnderzoekOndersteunend werkSociaal contactAdvies & MentoringBegeleidingHulpverlening
Buurt & omgevingSociale rechtvaardigheidWelzijn
Activiteit Delen
Welzijn Lochem
#41763
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/Stichting-Welzijn-Lochem2/activiteiten/Buurtbemiddelaar-help-buren-hun-ruzie-op-te-lossen/41763 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Hekel aan ruzie? Ben je onpartijdig en kun je goed luisteren? Wil je helpen bij het oplossen van conflicten tussen buren? Word dan vrijwillig buurtbemiddelaar.

Uitgebreide omschrijving

Als buurtbemiddelaar bemiddel je tussen buren die ruzie hebben en er niet met elkaar uitkomen. Je hebt (samen met een mede-bemiddelaar) een gesprek met iedere partij afzonderlijk en dan een gesprek met de partijen gezamenlijk. Gemiddeld krijg je 10 zaken per jaar.


Het is dankbaar werk: je helpt buren om weer prettig naast elkaar te kunnen wonen.

Het is uitdagend werk: het is soms een hele klus om met de buren in gesprek te komen en ze te helpen dichter bij elkaar te komen.

Het is geduldig werk: Uiteindelijk moeten de buren zelf de oplossing vinden. Soms meen je zelf al snel te zien waar de angel zit en wat de oplossing is. Dat mag je niet uitspreken, de buren moeten het zelf ontdekken en oplossen, jij bent slechts de procesbegeleider.


Jouw profiel:

  • je kunt goed luisteren;
  • je bent onpartijdig;
  • je geeft ruimte aan partijen om hun eigen oplossingen te zoeken;
  • je kunt samenwerken met collega-bemiddelaars;
  • je neemt tijd voor deskundigheidsbevordering van jezelf en je teamgenoten.


Wij bieden:

Waardering van de buren die jij weer op pad helpt. Je krijgt verder professionele begeleiding en een aanbod van diverse opleidingen plus jaarlijks een gezellige activiteit.

Reis- en telefoonkosten worden vergoed.


Ons team:

Bestaat uit 9 vrijwillige bemiddelaars, 5 mannen en 4 vrouwen, van diverse leeftijden, werkend en gepensioneerd en woonachtig in verschillende kernen. De bemiddelingen doen we het liefst in een duo van een man en een vrouw. Nieuwe bemiddelaars zijn welkom, zowel mannen als vrouwen.


Procedure:

Als nieuwe buurtbemiddelaar krijg je van ons een tweedaagse opleiding. Daarnaast bieden we je de ruimte om kennis te maken met het team. Na afronding van de opleiding beslissen we samen of je aan de slag gaat als bemiddelaar. Je gaat dan samen met ervaren bemiddelaars je eerste gesprekken doen en zo rol je er vanzelf in.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding
Activiteit Delen

Over Welzijn Lochem

Welzijn Lochem is een onafhankelijke lokale welzijnsorganisatie voor alle burgers, jong en oud, zelfstandig en kwetsbaar in de gemeente Lochem. Onder het motto “de burger centraal “ versterkt en ondersteunt Welzijn Lochem bewoners en initiatieven. Welzijn Lochem is een ondernemende welzijnsexpert, betrokken van visie tot uitvoering. Zonder winstoogmerk het algemeen belang dienend.