Ondersteuner

Ondersteuner

Structureel werk · Flexibele uren
Lochem, Gelderland, Netherlands
Kinderen & Jongeren
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Stichting Leergeld Lochem
#58906
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/Stichting-Leergeld-Lochem/activiteiten/Ondersteuner/58906 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Ben jij de schakel tussen gezinnen in de gemeente Lochem en de Stichting Leergeld Lochem?
Wij zijn op zoek naar een maatschappelijk betrokken persoon

Uitgebreide omschrijving

Stichting Leergeld Lochem zorgt ervoor dat alle kinderen in de gemeente Lochem in de leeftijd van 4 tot 18 jaar mee kunnen doen met hun leeftijdgenootjes, ook als er in de thuissituatie geldzorgen zijn. Want nu mee kunnen doen zorgt ervoor dat deze kinderen later ook meetellen in de maatschappij. Onze stichting bestaat geheel uit vrijwilligers en wij zorgen er bijvoorbeeld voor dat deze kinderen beschikken over een fiets of laptop, lid kunnen worden van een sportclub of muziekles kunnen volgen, etc.

 

Wil je naast je dagelijkse bezigheden wat tijd besteden aan maatschappelijk nuttige ondersteuning ? Dan is dit een leuke en uitdagende tijdsbesteding.

 

Taken

Als contactpersoon (ook wel intermediair genoemd) neem je de aanvragen in behandeling en je kijkt samen met de ouders/verzorgers naar de mogelijkheden via onze stichting. Wat dit vrijwilligerswerk nog uitdagender maakt, is het samen met de ouders/verzorgers kijken of zij gebruik maken van alle kansen die er zijn in de gemeente Lochem en landelijke mogelijkheden op het gebied van armoedebestrijding. Zo help je ouders om beter hun weg te vinden in het oerwoud van regelingen. De dankbaarheid is vaak hartverwarmend.

 

Vereisten

Natuurlijk beschik je voor deze vrijwilligersfunctie over goede communicatieve vaardigheden, ben je geïnteresseerd in het helpen van gezinnen die het financieel niet breed hebben. En enige handigheid met de computer is gewenst.

 

Benefits

Het aantal aanvragen en het aantal uren die je besteedt aan deze uitdagende vrijwilligersjob bepaal je helemaal zelf. Bovendien zorgen wij voor een gedegen training en inwerkperiode zodat je over de benodigde kennis beschikt voor de uitvoering van hulp aan deze kinderen en gezinnen. Ook heb je altijd de back-up van de coördinator als zich eens een ingewikkelde situatie voordoet.

 

Waar vind je nog een vrijwilligersjob waarbij je je eigen tijd en het aantal uren dat je eraan wilt besteden zelf kan bepalen? Nou bij Stichting Leergeld Lochem. Bovendien staat het goed op je CV als je naast je gebruikelijke werk je ook inzet op het gebied van vrijwilligerswerk. En reiskosten worden vergoed!

 

Interesse of vragen?

Meer informatie over de Stichting vind je op onze website leergeldlochem . nl

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Stichting Leergeld Lochem

Stichting Leergeld is er voor kinderen van 4 tot 18 jaar in de gemeente Lochem die niet kunnen meedoen aan binnen- of buitenschoolse activiteiten omdat er te weinig financiële middelen zijn binnen het gezin. Stichting Leergeld Lochem is een onderdeel van de landelijke Stichting Leergeld en we werken samen met de gemeente Lochem.