Skip Sidebar

Over ons

Wij zijn een gezellige scoutinggroep uit Eefde, voor kinderen en jongeren van 5 tot en met 21 jaar organiseren wij ieder weekend weer een leuk programma in en rond ons mooie clubhuis de 'Keerdiekoe' ...

Sport & RecreatieKinderen & Jongeren
Deel
Scoutinggroep Jan van Riebeeck

Over Scoutinggroep Jan van Riebeeck

Wij zijn een gezellige scoutinggroep uit Eefde, voor kinderen en jongeren van 5 tot en met 21 jaar organiseren wij ieder weekend weer een leuk programma in en rond ons mooie clubhuis de 'Keerdiekoe'. Ons clubhuis staat in ons eigen bos, gelegen aan de Boedelhofweg.

Onze groep is opgericht in 1946 en heeft een rijke geschiedenis. Ooit begonnen in een klein zomerhuisje, maar vandaag de dag gehuisvest in een modern groepshuis met zonnepanelen en vloerverwarming.

Er zijn bij onze groep vijf speltakken: bevers, welpen, scouts, explorers en roverscouts. Afhankelijk van je leeftijd kom je bij één van deze speltakken terecht en zodra je oud genoeg bent zul je 'overvliegen' naar de volgende speltak. Op die manier proberen wij onze leden uit te dagen zichzelf te blijven ontwikkelen.
Naast de reguliere opkomsten organiseren de speltakken ook jaarlijks verschillende regio activiteiten, uitjes en kampen. Met activiteiten zoals primitief koken, pionieren, route technieken en natuurlijk vuur maken hoeven onze leden zich op zaterdag nooit meer te vervelen! Benieuwd naar de activiteiten per speltak? Neem dan eens een kijkje op de speltakpagina's.

Foto's