Skip Sidebar

Over ons

SOS Kinderdorpen is een kinderontwikkelingsorganisatie, actief in 136 landen en gebieden, en onderdeel van de federatie SOS Children’s Villages International. Wereldwijd zetten we ons structureel in ...

Ontwikkelingswerk & RampenhulpverleningKinderen & JongerenWelzijn
Deel
SOS-kinderdorpen Nederland

Over SOS-kinderdorpen Nederland

SOS Kinderdorpen is een kinderontwikkelingsorganisatie, actief in 136 landen en gebieden, en onderdeel van de federatie SOS Children’s Villages International. Wereldwijd zetten we ons structureel in voor kinderen die het risico lopen de ouderlijke zorg te verliezen en kinderen die de zorg van hun ouders zijn verloren. Ook in Nederland.
Er is geen enkele andere organisatie die zoveel ervaring en expertise heeft in de behoeften van onze doelgroep; kennis die we hebben kunnen vergaren in de 70 jaar die we actief zijn. We hebben verregaand inzicht in hóe we het uiteenvallen van families kunnen voorkomen en hóe we voor kinderen kunnen zorgen die er alleen voor staan. Door te luisteren naar kinderen, oprechte interesse te tonen en er ‘gewoon’ voor ze te zijn. Onze SOS moeders en medewerkers zijn getraind om trauma’s die kinderen hebben opgelopen te begrijpen en er goed mee om te gaan. We bekijken de specifieke situatie van ieder kind en zijn omgeving. Zo krijgt elk kind de steun die het echt nodig heeft.

Foto's