Skip Sidebar

Over ons

Tweehonderd jaar woonde de familie Van der Borch in Huis Verwolde en nog steeds is het huis uit 1776 in geheel originele staat te bekijken. U ziet de sfeervol ingerichte vertrekken op de ...

Kinderen & JongerenNatuur & MilieuKunst & cultuur
Deel
Word jij edu-gids of gouvernante?

Word jij edu-gids of gouvernante?

Project (Tijdelijk) · Flexibele uren · Start vanaf 1 apr 2023 Voor ongeveer 6 maanden
Jonker Emile Laan 4, 7245 TL Laren, Netherlands
Sociaal contactKlussenOnderwijsGastheer/vrouwActiviteiten begeleidenNederlands
Kinderen & JongerenOnderwijsBuurt & omgeving
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.6 plaatsen over.
Activiteit Delen
Museum Huis Verwolde
#30229
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/Museum-Huis-Verwolde/activiteiten/Word-jij-edu-gids-of-gouvernante/30229 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Verwolde heeft een educatief aanbod voor lagere scholen en voor onze kleine gasten is er 'Op stap met Gouvernante'. Word jij edu-gids of gouvernante?

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij

Huis Verwolde, onderdeel van Geldersch Landschap & Kasteelen, is een museum met een afwisselende activiteiten agenda.


We zijn op zoek naar

Een enthousiaste (jonge)dame en/of heer die geïnteresseerd is in kunst en cultuur en het belang van cultureel erfgoed graag overdraagt. In de rol van Gouvernante of edu-gids vertel je de kinderen over hoe vroeger de adel leefde.

Als gouvernante leer je kinderen netjes lopen en buigen, keurig theedrinken en zich te gedragen als echte freule of jonker. 

Als edu-gids begeleidt je groepjes schoolklassen (samen met docenten) door het huis, en volg je de lessen die speciaal gemaakt zijn voor huis Verwolde.

Vind jij de omgang met kinderen leuk, hou je van een beetje acteren (Gouvernanterol) en/of kan je goed verhalen vertellen? Kom dan langs voor een oriënterend gesprek.


Wat vragen we van je

Minimaal 2 dagdelen per maand beschikbaar zijn voor deze rol.

Schoolbezoeken staan altijd gepland op de woensdagochtend, de gouvernante rondgang wordt aangeboden op woensdag- en zaterdagmiddag en soms ook als kinderfeestje.

 

Wat bieden wij

Je werkt in een prachtige omgeving in een leuk team. Uiteraard wordt je eerst goed ingewerkt. Als vrijwilliger ontvang je een pasje waarmee je gratis toegang hebt tot de opengestelde kastelen en krijg je korting op allerlei andere activiteiten van Geldersch Landschap & Kastelen.

 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.6 plaatsen over.
Activiteit Delen
Laren Activiteiten > Museum Huis Verwolde > Word jij edu-gids of gouvernante?

Over Museum Huis Verwolde

Tweehonderd jaar woonde de familie Van der Borch in Huis Verwolde en nog steeds is het huis uit 1776 in geheel originele staat te bekijken. U ziet de sfeervol ingerichte vertrekken op de hoofdverdieping en komt onder andere langs de prachtig gerestaureerde Chinese kamer, salon en eetkamer.
In het onderhuis wordt u meegenomen in de voorbereidingen rondom de ‘Blijde Incomst’, de feestelijke inwijding van het huis voor de nieuwe bewoners. Audioverhalen, foto’s, historische gebruiksvoorwerpen en een kijkje in de keuken, laten invoelen hoe het was om te werken in dienst van de familie Van der Borch rond 1927.
Zowel het onderhuis als de hoofdverdieping bekijkt u op eigen gelegenheid.
In elk seizoen is het genieten in de tuin rondom het huis. Het park isvrij toegankelijk en open als het huis ook geopend is