Skip Sidebar

Over ons

Tweehonderd jaar woonde de familie Van der Borch in Huis Verwolde en nog steeds is het huis uit 1776 in geheel originele staat te bekijken. U ziet de sfeervol ingerichte vertrekken op de ...

Kinderen & JongerenNatuur & MilieuKunst & cultuur
Deel

Kruip in de rol van Gouvernante

2–4 uur/week
Jonker Emile Laan 4, 7245 TL Laren, Netherlands
Sociaal contactGastheer/vrouwKlussen
Kinderen & JongerenOnderwijs
4 plaatsen over.
Deel activiteit
#30229
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/Museum-Huis-Verwolde/activiteiten/Kruip-in-de-rol-van-Gouvernante/30229 om je aan te melden

Samenvatting

Naast rondleidingen voor bezoekers biedt Huis Verwolde ook andere activiteiten. Speciaal voor onze kleine gasten is er 'Op stap met Gouvernante'. Ben jij 'geknipt' voor deze rol?

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij

Huis Verwolde, onderdeel van Geldersch Landschap & Kasteelen, is een museum met een afwisselende activiteiten agenda.


We zijn op zoek naar

Een enthousiaste (jonge)dame die geïnteresseerd is in kunst en cultuur en dat je zorg voor het cultureel erfgoed belangrijk vindt. In de rol van Gouvernante vertel je de kinderen over hoe vroeger de adel leefde. Je neemt ze mee door het huis en leert ze netjes lopen en buigen, keurig theedrinken en zich te gedragen als echte freule of jonker. Bovenal vind je het leuk om te acteren, met kinderen om te gaan en kun je goed verhalen vertellen!


Wat vragen we van je

Minimaal 2 dagdelen per maand beschikbaar zijn voor deze rol. De activiteit wordt aangeboden op woensdag- en zaterdagmiddag en soms ook als kinderfeestje.

 

Wat bieden wij

Je werkt in een prachtige omgeving in een leuk team. Uiteraard wordt je eerst goed ingewerkt. Als vrijwilliger ontvang je een pasje waarmee je gratis toegang hebt tot de opengestelde kastelen en krijg je korting op allerlei andere activiteiten van Geldersch Landschap & Kastelen.

 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Onkostenvergoeding

Hoe kom ik er?

Over Museum Huis Verwolde

Tweehonderd jaar woonde de familie Van der Borch in Huis Verwolde en nog steeds is het huis uit 1776 in geheel originele staat te bekijken. U ziet de sfeervol ingerichte vertrekken op de hoofdverdieping en komt onder andere langs de prachtig gerestaureerde Chinese kamer, salon en eetkamer.
In het onderhuis wordt u meegenomen in de voorbereidingen rondom de ‘Blijde Incomst’, de feestelijke inwijding van het huis voor de nieuwe bewoners. Audioverhalen, foto’s, historische gebruiksvoorwerpen en een kijkje in de keuken, laten invoelen hoe het was om te werken in dienst van de familie Van der Borch rond 1927.
Zowel het onderhuis als de hoofdverdieping bekijkt u op eigen gelegenheid.
In elk seizoen is het genieten in de tuin rondom het huis. Het park isvrij toegankelijk en open als het huis ook geopend is
4 plaatsen over.
Deel activiteit