Skip Sidebar

Over ons

Tweehonderd jaar woonde de familie Van der Borch in Huis Verwolde en nog steeds is het huis uit 1776 in geheel originele staat te bekijken. U ziet de sfeervol ingerichte vertrekken op de ...

Kinderen & JongerenNatuur & MilieuKunst & cultuur
Deel
Informatieochtend vrijwilligers op huis Verwolde

Informatieochtend vrijwilligers op huis Verwolde

Taak · 4–8 uur
Jonker Emile Laan 4, 7245 TL Laren, Netherlands
Gastheer/vrouwActiviteiten begeleidenTuinierenReceptie
Kunst & cultuurBuurt & omgeving
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Museum Huis Verwolde
#66894
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/Museum-Huis-Verwolde/activiteiten/Informatieochtend-vrijwilligers-op-huis-Verwolde/66894 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Kom op zaterdag 1 juli naar de huis Verwolde voor de informatieochtend vrijwilligers van 10:00 - 12:00 uur. We hebben meerdere vacatures voor geïnteresseerden.

Uitgebreide omschrijving

Vrijwilligersfuncties 

Huis Verwolde ontvangt elk jaar veel bezoekers en onze vrijwilligers zijn hier op allerlei gebied druk mee. Dankzij hun inzet kunnen wij bezoekers de vele facetten van huis Verwolde in volle glorie laten zien. Onze vrijwilligers zorgen o.a. voor een gastvrije ontvangst van de bezoeker, geven rondleidingen, verzorgen de verkoop in de museumwinkel, werken in de tuin, verzorgen de horeca in de theeschenkerij, ontvangen schoolklassen, onderhouden huis en collectie of verrichten kleine klusjes.

Dat allemaal op één van de mooiste locaties in de Achterhoek!

Programma 

Geïnteresseerden zijn op zaterdag 1 juli welkom om 10.00 uur. Na een korte introductie met een kopje koffie, vertrekt er een verkorte rondleiding door het huis of door de tuin. De rondleider laat je de verschillende vertrekken van het huis zien en zal het vrijwilligerswerk toelichten. Uiteraard is er volop gelegenheid vragen te stellen. Bij interesse kan men zich ter plekke inschrijven voor een intake gesprek.

Datum: zaterdag 1 juli 2023

Tijd: 10.00 - 12.00 uur

Entree: gratis


Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Adres: Jonker Emilelaan 4, 7245TL, Laren
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Laren Activiteiten > Museum Huis Verwolde > Informatieochtend vrijwilligers op huis Verwolde

Over Museum Huis Verwolde

Tweehonderd jaar woonde de familie Van der Borch in Huis Verwolde en nog steeds is het huis uit 1776 in geheel originele staat te bekijken. U ziet de sfeervol ingerichte vertrekken op de hoofdverdieping en komt onder andere langs de prachtig gerestaureerde Chinese kamer, salon en eetkamer.
In het onderhuis wordt u meegenomen in de voorbereidingen rondom de ‘Blijde Incomst’, de feestelijke inwijding van het huis voor de nieuwe bewoners. Audioverhalen, foto’s, historische gebruiksvoorwerpen en een kijkje in de keuken, laten invoelen hoe het was om te werken in dienst van de familie Van der Borch rond 1927.
Zowel het onderhuis als de hoofdverdieping bekijkt u op eigen gelegenheid.
In elk seizoen is het genieten in de tuin rondom het huis. Het park isvrij toegankelijk en open als het huis ook geopend is