Gastvrouw of gastheer

Gastvrouw of gastheer

Structureel werk · Flexibele uren · Start vanaf 1 jun 2022
Jonker Emile Laan 4, 7245 TL Laren, Netherlands
Gastheer/vrouwSociaal contactWinkel
Kunst & cultuurBuurt & omgeving
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.6 plaatsen over.
Activiteit Delen
Museum Huis Verwolde
#30174
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/Museum-Huis-Verwolde/activiteiten/Gastvrouw-of-gastheer/30174 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wordt één van ons team als gastheer of -vrouw in de theeschenkerij of winkel van Huis Verwolde. Een mooiere werkomgeving kun je je niet voorstellen!

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij

Huis Verwolde, onderdeel van Geldersch Landschap & Kasteelen, is een museum dat afwisselende activiteiten aanbiedt.

 

We zijn op zoek naar enthousiaste collega's voor onze theeschenkerij of voor onze winkel. Voor onze theeschenkerij is het handig als je affiniteit hebt met horeca werkzaamheden. Je vindt het leuk om bezoekers van een goede kop koffie/ thee en wat lekkers te voorzien. Daarnaast help je bij het onderhoud en het schoonhouden van de theeschenkerij.


In de receptie en winkel ben je het eerste aanspreekpunt voor bezoekers. Je verkoopt ze tickets, legt uit wat er te zien en te doen is in het huis, en hoe een rondgang zal verlopen. Uiteraard verkoop je ook de leuke artikelen die we in de museumwinkel aanbieden.

 

Wat vragen we van je

Je bent minimaal 2 dagdelen per maand beschikbaar én over het gehele seizoen verdeeld, 6 keer op een weekenddag. Je bent geïnteresseerd in kunst en cultuur en je vindt zorg voor het cultureel erfgoed belangrijk. Daarnaast is het prettig dat je goed kunt omgaan met drukte, want tijdens de openstelling moet je redelijk snel kunnen handelen.


Wat bieden wij

Je werkt in een prachtige omgeving in een leuk team. Uiteraard wordt je eerst goed ingewerkt. Daarnaast ontvang je als vrijwilliger een pasje, waarmee je gratis toegang hebt tot alle opengestelde kastelen en je krijgt ook korting op allerlei andere activiteiten van Geldersch Landschap & Kasteelen.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.6 plaatsen over.
Activiteit Delen

Over Museum Huis Verwolde

Tweehonderd jaar woonde de familie Van der Borch in Huis Verwolde en nog steeds is het huis uit 1776 in geheel originele staat te bekijken. U ziet de sfeervol ingerichte vertrekken op de hoofdverdieping en komt onder andere langs de prachtig gerestaureerde Chinese kamer, salon en eetkamer.
In het onderhuis wordt u meegenomen in de voorbereidingen rondom de ‘Blijde Incomst’, de feestelijke inwijding van het huis voor de nieuwe bewoners. Audioverhalen, foto’s, historische gebruiksvoorwerpen en een kijkje in de keuken, laten invoelen hoe het was om te werken in dienst van de familie Van der Borch rond 1927.
Zowel het onderhuis als de hoofdverdieping bekijkt u op eigen gelegenheid.
In elk seizoen is het genieten in de tuin rondom het huis. Het park isvrij toegankelijk en open als het huis ook geopend is