Skip Sidebar

Over ons

Tweehonderd jaar woonde de familie Van der Borch in Huis Verwolde en nog steeds is het huis uit 1776 in geheel originele staat te bekijken. U ziet de sfeervol ingerichte vertrekken op de ...

Kinderen & JongerenNatuur & MilieuKunst & cultuur
Deel
Educatie gids basisonderwijs

Educatie gids basisonderwijs

Project (Tijdelijk) · 5-10 uur/maand · Voor ongeveer 8 maanden
Jonker Emile Laan 4, 7245 TL Laren, Netherlands
Gastheer/vrouwActiviteiten begeleidenOnderwijs
Kinderen & JongerenNatuur & MilieuKunst & cultuur
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.12 plaatsen over.
Activiteit Delen
Museum Huis Verwolde
#70518
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/Museum-Huis-Verwolde/activiteiten/Educatie-gids-basisonderwijs/70518 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

SAMENVATTING
Als educatie-gids begeleidt je groepjes schoolklassen door het huis, en volg je de lessen die speciaal gemaakt zijn het basisonderwijs.

Uitgebreide omschrijving

SAMENVATTING

Huis Verwolde heeft een gloednieuwe, leuke en interactieve bezoeklessen voor alle klassen van de basisschool.

UITGEBREIDE OMSCHRIJVING

Wie zijn wij

Huis Verwolde, onderdeel van Geldersch Landschap & Kasteelen, is een museum met een afwisselende activiteiten agenda en een mooi aanbod aan lessen voor het basisonderwijs..


We zijn op zoek naar

Als educatie-gids begeleidt je groepjes schoolklassen (samen met docenten) door het huis, en volg je de lessen die speciaal gemaakt zijn voor huis Verwolde. Kinderen gaan op zoek naar de ingrediënten van de appeltaart die de kokkin gaat bakken voor de verjaardag van de kleine jonker Allard. Ze gaan onderzoeken wie er allemaal werkten in het huis en in de tuin en ze gaan de tuin in om een eigen ontwerp te maken voor een productieve kasteeltuin. Lijkt het jou leuk om kinderen hierbij te begeleiden, dan horen we graag van je!

Wat vragen we van je

In de maanden september, oktober en november en vanaf maart tot en met de zomervakantie vinden de schoolbezoeken plaats. Dan vragen we je om minimaal twee keer per maand een schoolbezoek te begeleiden.

Schoolbezoeken staan altijd gepland op de woensdag- of donderdagochtendochtend van 9:00 tot 11:00 uur.

 

Wat bieden wij

Je werkt in een prachtige omgeving in een leuk team. Uiteraard wordt je eerst goed ingewerkt. Als vrijwilliger ontvang je een pasje waarmee je gratis toegang hebt tot de opengestelde kastelen en krijg je korting op allerlei andere activiteiten van Geldersch Landschap & Kastelen.

 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.12 plaatsen over.
Activiteit Delen
Laren Activiteiten > Museum Huis Verwolde > Educatie gids basisonderwijs

Over Museum Huis Verwolde

Tweehonderd jaar woonde de familie Van der Borch in Huis Verwolde en nog steeds is het huis uit 1776 in geheel originele staat te bekijken. U ziet de sfeervol ingerichte vertrekken op de hoofdverdieping en komt onder andere langs de prachtig gerestaureerde Chinese kamer, salon en eetkamer.
In het onderhuis wordt u meegenomen in de voorbereidingen rondom de ‘Blijde Incomst’, de feestelijke inwijding van het huis voor de nieuwe bewoners. Audioverhalen, foto’s, historische gebruiksvoorwerpen en een kijkje in de keuken, laten invoelen hoe het was om te werken in dienst van de familie Van der Borch rond 1927.
Zowel het onderhuis als de hoofdverdieping bekijkt u op eigen gelegenheid.
In elk seizoen is het genieten in de tuin rondom het huis. Het park isvrij toegankelijk en open als het huis ook geopend is