Skip Sidebar

Over ons

LochemEnergie is een initiatief van burgers die vinden dat we minder energie moeten gaan gebruiken, en dat de duurzame energie die we nodig hebben zoveel mogelijk in de gemeente Lochem geproduceerd ...

Natuur & MilieuBuurt & omgevingArmoedebestrijding
Deel
Instagram-liefhebber / fotograaf

Instagram-liefhebber / fotograaf

Structureel werk
Markt 3, 7241 AA Lochem, Netherlands
Marketing & Communicatie
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.4 plaatsen over.
Activiteit Delen
Burger coöperatie LochemEnergie
#30134
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/LochemEnergie-Elktrip/activiteiten/Instagram-liefhebber--fotograaf/30134 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Help jij mee, via social media, aan de verduurzaming van Lochem?

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij
 
Lochem Energie wil de gemeente Lochem energieneutraal maken. We willen niet wachten op overheden of bedrijven maar zelf als burgers, met andere burgers aan de slag. Wij zorgen onder andere voor de aanleg en exploitatie van zonneparken, verhuren elektrische deelauto's en we hebben een energieloket met energiecoaches die de Lochemse burgers thuis bezoeken voor energiebesparingsadvies. 


We zijn op zoek naar
 
Enthousiaste vrijwilliger(s) die ons helpen om berichten en informatie te delen via social media. We willen daarmee vooral jonge mensen en jonge gezinnen bereiken.

Wat vragen we van je
 
Je bent een enthousiast gebruiker van social media en kunt leuke maar ook zinvolle berichten en/of foto's posten. Affiniteit met duurzaamheid is daarbij van belang. We vragen jou om 1 a 2 uur per week nieuwe berichten te maken, acties uit te zetten en interessante sites van anderen te volgen op sociale media. Wanneer je dat doet, kan je grotendeels zelf bepalen. 

Wat bieden wij
 
LochemEnergie is een organisatie met een kleine professionele kern, ongeveer 50 actieve vrijwilligers en bijna 900 leden. We werken veel vanuit onze eigen woon- werkplekken, maar we hebben ook een kantoor in het Stadshuus, waar we tevens werken en vergaderen. De communicatiegroep bestaat nu uit 4 personen. Onze activiteiten gaan echter sterk groeien de komende jaren en daarom zijn we actief op zoek naar meer mensen. Je bent van harte welkom!

Interesse?
Als je op ‘Reageren op deze vacature’ klikt, krijgt de organisatie of vereniging bericht van jouw interesse. Zij zullen contact met je opnemen.
 
De Vrijwilligerscentrale gemeente Lochem krijgt ook een melding van jouw inschrijving op een vacature. Het is mogelijk dat ook wij contact met je opnemen over het verloop van je inschrijving. Krijg je geen reactie van de organisatie of vereniging neem dan contact met ons op via [email protected] of bel naar 0573-297000.

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.4 plaatsen over.
Activiteit Delen
Lochem Activiteiten > Burger coöperatie LochemEnergie > Instagram-liefhebber / fotograaf

Over Burger coöperatie LochemEnergie

LochemEnergie is een initiatief van burgers die vinden dat we minder energie moeten gaan gebruiken, en dat de duurzame energie die we nodig hebben zoveel mogelijk in de gemeente Lochem geproduceerd moet gaan worden. We willen de energietransitie versnellen. Een club met ambitie dus.
Met zo'n 100 vrijwilligers realiseren we de overgang naar duurzame energie in Lochem. We helpen elk jaar ruim 300 huishoudens in Lochem met energiebesparing, kleine maatregelen maar ook met de complete verduurzaming van hun woning. We bedenken innovatieve oplossingen zoals waterstof in Berkeloord, bieden deelauto's aan, we helpen (sport)verenigingen met hun accommodaties, en we leggen zonnepanelen voor individuele huishoudens op koopwoningen, huurwoningen en we doen grotere projecten op appartementsgebouwen, kerken en schuren. We staan buurten bij die gezamenlijk met de verduurzaming van hun huizen aan de slag willen en, we pakken energiearmoede in Lochem aan (in 2022 350 huishoudens geholpen).