Skip Sidebar

Over ons

LochemEnergie is een initiatief van burgers die vinden dat we minder energie moeten gaan gebruiken, en dat de duurzame energie die we nodig hebben zoveel mogelijk in de gemeente Lochem geproduceerd ...

Natuur & MilieuBuurt & omgevingArmoedebestrijding
Deel
Facebooker

Facebooker

Structureel werk · 1 uur/week
Markt 3, 7241 AA Lochem, Netherlands
Marketing & CommunicatieSociale media
Natuur & Milieu
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.2 plaatsen over.
Activiteit Delen
Burger coöperatie LochemEnergie
#30262
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/LochemEnergie-Elktrip/activiteiten/Facebooker/30262 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

LochemEnergie wil graag vaker berichten posten op Facebook om bekendheid van LochemEnergie te vergroten (soms ook met betaalde berichten). Kan jij ons helpen hier 'smoel' aan te geven?

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij

LochemEnergie is een coöperatief burgerbedrijf. Wij zorgen onder andere voor de aanleg en exploitatie van zonneparken, verhuren elektrische deelauto's en we hebben een energieloket met energiecoaches die de Lochemse burgers thuis bezoeken voor energiebesparingsadvies. LochemEnergie wil de gemeente Lochem energieneutraal maken. We willen niet wachten op overheden of commerciële bedrijven maar zelf als burgers, met andere burgers aan de slag.


We zijn op zoek naar

Enthousiaste vrijwilliger(s) die ons helpen om berichten te maken en informatie te delen via Facebook. We willen daarmee vooral ook jonge mensen en jonge gezinnen bereiken.


Wat vragen we van je

Je bent enthousiast voor Facebook, hebt ervaring met tekst en de effecten van tekst en hebt enige affiniteit met duurzaamheid. Bij voorkeur ook enige affiniteit met passend beeldmateriaal.

 

Wat bieden wij

LochemEnergie is een organisatie met een kleine professionele kern, ongeveer 50 actieve vrijwilligers en bijna 900 leden. We hebben een kantoor in het Stadshuus waar we werken en vergaderen. We werken echter ook veel vanuit onze eigen woon- en werkplekken, want we zijn een netwerkorganisatie. De communicatiegroep bestaat nu uit 5 personen. Onze activiteiten gaan echter sterk groeien de komende jaren en daarom zijn we actief op zoek naar meer mensen. Je bent van harte welkom!

 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.2 plaatsen over.
Activiteit Delen

Over Burger coöperatie LochemEnergie

LochemEnergie is een initiatief van burgers die vinden dat we minder energie moeten gaan gebruiken, en dat de duurzame energie die we nodig hebben zoveel mogelijk in de gemeente Lochem geproduceerd moet gaan worden. We willen de energietransitie versnellen. Een club met ambitie dus.
Met zo'n 100 vrijwilligers realiseren we de overgang naar duurzame energie in Lochem. We helpen elk jaar ruim 300 huishoudens in Lochem met energiebesparing, kleine maatregelen maar ook met de complete verduurzaming van hun woning. We bedenken innovatieve oplossingen zoals waterstof in Berkeloord, bieden deelauto's aan, we helpen (sport)verenigingen met hun accommodaties, en we leggen zonnepanelen voor individuele huishoudens op koopwoningen, huurwoningen en we doen grotere projecten op appartementsgebouwen, kerken en schuren. We staan buurten bij die gezamenlijk met de verduurzaming van hun huizen aan de slag willen en, we pakken energiearmoede in Lochem aan (in 2022 350 huishoudens geholpen).