Energieconcierges gevraagd

Energieconcierges gevraagd

Structureel werk · Flexibele uren
Flexibele locatie
KlussenSociaal contact
Natuur & MilieuBuurt & omgevingArmoedebestrijding
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Burger coöperatie LochemEnergie
#60986
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/LochemEnergie-Elktrip/activiteiten/Energieconcierges-gevraagd/60986 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

We zoeken mensen met twee rechterhanden om kleine energiemaatregelen te installeren bij mensen thuis.

Uitgebreide omschrijving

Ben je handig en vind je het leuk om mensen te helpen met kleine klusjes in huis? We kunnen handige mensen gebruiken voor het aanbrengen van tochtstrips, het plaatsen van LED-lampen, radiatorfolie, leidingisolatie en andere kleine verduurzamingsmaatregelen. En oh ja, nu je er toch bent, wil je dat deurtje vastmaken? Het is vaak enorm dankbaar werk.

Je werkt samen met (nu zo’n 6) andere conciërges. We leiden je op in het uit te voeren werk, we komen regelmatig met alle energieconcierges samen om ervaringen uit te wisselen

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Burger coöperatie LochemEnergie

LochemEnergie is een initiatief van burgers die vinden dat we minder energie moeten gaan gebruiken, en dat de duurzame energie die we nodig hebben zoveel mogelijk in de gemeente Lochem geproduceerd moet gaan worden. We willen de energietransitie versnellen. Een club met ambitie dus.
Met zo'n 100 vrijwilligers realiseren we de overgang naar duurzame energie in Lochem. We helpen elk jaar ruim 300 huishoudens in Lochem met energiebesparing, kleine maatregelen maar ook met de complete verduurzaming van hun woning. We bedenken innovatieve oplossingen zoals waterstof in Berkeloord, bieden deelauto's aan, we helpen (sport)verenigingen met hun accommodaties, en we leggen zonnepanelen voor individuele huishoudens op koopwoningen, huurwoningen en we doen grotere projecten op appartementsgebouwen, kerken en schuren. We staan buurten bij die gezamenlijk met de verduurzaming van hun huizen aan de slag willen en, we pakken energiearmoede in Lochem aan (in 2022 350 huishoudens geholpen).