Skip Sidebar

Over ons

LochemEnergie is een initiatief van burgers die vinden dat we minder energie moeten gaan gebruiken, en dat de duurzame energie die we nodig hebben zoveel mogelijk in de gemeente Lochem geproduceerd ...

Natuur & MilieuBuurt & omgevingArmoedebestrijding
Deel
Energiecoach

Energiecoach

Structureel werk · 4 uur/week
Markt 3, 7241 AA Lochem, Netherlands
Advies & MentoringKlussenLezen & schrijven
Natuur & Milieu
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Burger coöperatie LochemEnergie
#30252
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/LochemEnergie-Elktrip/activiteiten/Energiecoach/30252 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Je huis verduurzamen, dat is verstandig want het levert veel op voor jezelf en je omgeving. Zet je in als energiecoach bij LochemEnergie en help mensen op weg

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij

LochemEnergie wil de gemeente Lochem energieneutraal maken. We willen niet wachten op overheden of bedrijven maar zelf als burgers, met andere burgers aan de slag in een coöperatieve vereniging. Wij zorgen onder andere voor de aanleg en exploitatie van zonneparken, verhuren elektrische deelauto's en we hebben een energieloket met energiecoaches die de Lochemse burgers thuis bezoeken voor advies over de verduurzaming van hun huis. We zetten ook in op een wijkgerichte aanpak voor verduurzamen. Want alleen verduurzamen is leuk, maar dat samen doen geeft ook nog eens energie.


We zijn op zoek naar

Enthousiaste vrijwilliger(s) die energiecoach willen worden. Dat betekent dat je met enige regelmaat energiegesprekken van 1-2 uur voert bij mensen thuis in de gemeente Lochem. Je maakt een verslag van het gesprek zodat mensen ermee aan de slag kunnen. Per bezoek ontvang je een onkostenvergoeding van € 15,00.


Wat vragen we van je

Je vindt verduurzaming van huizen en van onze mooie gemeente Lochem belangrijk en hebt daar al enige ervaring mee. Dat kan op verschillende gebieden zijn: technisch, organisatorisch, financieel, kennis van wijkaanpak, ... en je wilt daar graag andere mensen mee op weg helpen. 


Wat bieden wij

LochemEnergie is een organisatie met een kleine professionele kern, ongeveer 100 actieve vrijwilligers en ruim 1200 leden. We hebben nu 20 energiecoaches, maar door de gestegen energietarieven hebben we meer coaches nodig. Je krijgt een opleiding van 3 dagen, en een professionele uitrusting. Daarna kan je aan de slag. Met regelmaat zijn er informatieve bijeenkomsten om kennis door te ontwikkelen met je collega-coaches en andere deskundigen van en via LochemEnergie.

Van harte welkom!

 

 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Burger coöperatie LochemEnergie

LochemEnergie is een initiatief van burgers die vinden dat we minder energie moeten gaan gebruiken, en dat de duurzame energie die we nodig hebben zoveel mogelijk in de gemeente Lochem geproduceerd moet gaan worden. We willen de energietransitie versnellen. Een club met ambitie dus.
Met zo'n 100 vrijwilligers realiseren we de overgang naar duurzame energie in Lochem. We helpen elk jaar ruim 300 huishoudens in Lochem met energiebesparing, kleine maatregelen maar ook met de complete verduurzaming van hun woning. We bedenken innovatieve oplossingen zoals waterstof in Berkeloord, bieden deelauto's aan, we helpen (sport)verenigingen met hun accommodaties, en we leggen zonnepanelen voor individuele huishoudens op koopwoningen, huurwoningen en we doen grotere projecten op appartementsgebouwen, kerken en schuren. We staan buurten bij die gezamenlijk met de verduurzaming van hun huizen aan de slag willen en, we pakken energiearmoede in Lochem aan (in 2022 350 huishoudens geholpen).