Skip Sidebar

Over ons

LochemEnergie is een initiatief van burgers die vinden dat we minder energie moeten gaan gebruiken, en dat de duurzame energie die we nodig hebben zoveel mogelijk in de gemeente Lochem geproduceerd ...

Natuur & MilieuBuurt & omgevingArmoedebestrijding
Deel
Bouwer Biomeiler

Bouwer Biomeiler

Project (Tijdelijk) · Flexibele uren · Voor ongeveer 3 maanden
Markt 3, 7241 AA Lochem, Netherlands
Natuur & MilieuBuurt & omgevingSociale rechtvaardigheid
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.5 plaatsen over.
Activiteit Delen
Burger coöperatie LochemEnergie
#69481
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/LochemEnergie-Elktrip/activiteiten/Bouwer-Biomeiler/69481 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

LochemEnergie kijkt altijd naar alternatieven voor fossiele brandstoffen. Nu ontwikkelen we de Biomeiler (warmte productie door compostering). We zoeken bouwers

Uitgebreide omschrijving

Gezocht: vrijwilligers voor de bouw van een Biomeiler.

 

Simpel gezegd is de Biomeiler een hele grote compostbak (100m3), waarin houtsnippers composteren en gedurende 1-2 jaar warmte genereren. Deze warmte kan gebruikt worden voor de (bij)verwarming van bijvoorbeeld woningen, zonder dat er elektriciteit en gas nodig is, en waarbij geen CO2 vrijkomt. Uiteindelijk blijft 50m3 compost over.

De compost is van hoge kwaliteit en kan terug de natuur in, wat ten goede komt aan de bodemkwaliteit, de waterhuishouding en biodiversiteit.

Het buitengebied van Lochem vraagt om nieuwe oplossingen. De Biomeiler is een alternatief voor elektrische verwarming (warmtepomp) en is ook nog eens goed voor de natuur en het klimaat. Er is veel belangstelling bij de nationale natuurbeheerders om dit product landelijk toe te gaan passen.

 

Samen met Lochemse bedrijven hebben we een Biomeiler ontworpen, die herbruikbaar is en meer dan 10 jaar mee moet kunnen gaan.

Deze winter gaan we het prototype in Kring van Dorth opbouwen en koppelen aan één van de woningen.

 

We zoeken twee vrijwilligers met technische inzicht / vaardigheden, die de komende maanden (1-2 dagen per week) kunnen helpen met de voorbereiding van de montage. Daarnaast zoeken we drie handige aanpakkers, die kunnen assisteren bij de montage/vullen/opstarten van de Biomeiler in en rond het weekend van 28-29 oktober.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.5 plaatsen over.
Activiteit Delen

Over Burger coöperatie LochemEnergie

LochemEnergie is een initiatief van burgers die vinden dat we minder energie moeten gaan gebruiken, en dat de duurzame energie die we nodig hebben zoveel mogelijk in de gemeente Lochem geproduceerd moet gaan worden. We willen de energietransitie versnellen. Een club met ambitie dus.
Met zo'n 100 vrijwilligers realiseren we de overgang naar duurzame energie in Lochem. We helpen elk jaar ruim 300 huishoudens in Lochem met energiebesparing, kleine maatregelen maar ook met de complete verduurzaming van hun woning. We bedenken innovatieve oplossingen zoals waterstof in Berkeloord, bieden deelauto's aan, we helpen (sport)verenigingen met hun accommodaties, en we leggen zonnepanelen voor individuele huishoudens op koopwoningen, huurwoningen en we doen grotere projecten op appartementsgebouwen, kerken en schuren. We staan buurten bij die gezamenlijk met de verduurzaming van hun huizen aan de slag willen en, we pakken energiearmoede in Lochem aan (in 2022 350 huishoudens geholpen).