Skip Sidebar

Over ons

Laren wil van het aardgas af en overgaan op een duurzame energievoorziening. De dorpsraad Wakker Laorne heeft hiertoe een projectgroep Aardgasvrij Laren ingesteld. Deze projectgroep gaat een ...

Natuur & Milieu
Deel
Juridische en Financiële toppers!

Juridische en Financiële toppers!

Structureel werk · 1–2 uur/week
Laren, Gelderland, Nederland
FinanciënJuridisch
Natuur & Milieu
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.2 plaatsen over.
Activiteit Delen
Aardgasvrij Laren
#30445
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/Aardgasvrij-Lochem/activiteiten/Juridische-en-Financiele-toppers/30445 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

In Laren werken we aan een plan om gezamenlijk veel energie te besparen. We doen dat met elkaar, als Aardgasvrij Laren, initiatief van Wakker Laorne.

Uitgebreide omschrijving

Doe mee met het team Aardgasvrij Laren!

In Laren werken we aan een plan om gezamenlijk veel energie te besparen. De resterende energie die we nodig hebben halen we uit duurzame bronnen. Daarmee bereiden we ons op een haalbare en betaalbare manier voor op het afscheid van aardgas voor verwarming, warmwatervoorziening en koken. We doen dat met elkaar, in de projectgroep Aardgasvrij Laren, onderdeel van Wakker Laorne. We hebben drie werkgroepen: Eén groep bewoners gaat met de Techniek aan de gang. Een andere groep gaat met Financiën en Juridische zaken aan het werk. En een derde groep met Communicatie en Participatie. 


Voor alle werkgroepen zoeken we vrijwilligers die betrokken zijn met het dorp! Het mooiste is natuurlijk als je zelf in Laren, Exel of de omliggende buurtschappen woont. 


Werkgroep Financieel en Juridisch

Algemene kennis van juridische of financiële zaken is zeer welkom! In de groep ‘Financieel en Juridisch’ gaan we de juridische haalbaarheid van de aardgasvrij scenario’s checken. We maken een financiële analyse van de duurzame warmteopties en maken deze zo concreet mogelijk voor alle bewoners. 

 

De werkgroepen wordt begeleid door een professioneel team. Daarbij leveren alle deelnemers aan Aardgasvrij Laren kennis en ideeën aan. Ook de gemeente Lochem zal met raad en daad bij staan. De geschatte tijdsbesteding is gemiddeld twee tot vier uur per week. 


Doe je met ons mee of wil je eerst nog wat meer weten? Neem dan contact op.

 

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.2 plaatsen over.
Activiteit Delen
Laren Activiteiten > Aardgasvrij Laren > Juridische en Financiële toppers!

Over Aardgasvrij Laren

Laren wil van het aardgas af en overgaan op een duurzame energievoorziening. De dorpsraad Wakker Laorne heeft hiertoe een projectgroep Aardgasvrij Laren ingesteld. Deze projectgroep gaat een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren naar de mogelijkheid om Laren gasvrij te maken.

In dat proces wordt ervoor gezorgd dat alle inwoners van Laren goed betrokken zijn, want Gasvrij Laren betekent nog al wat! In dit project zijn er drie werkgroepen gevormd, te weten: Communicatie & Participatie, Financiën & Juridische zaken en Techniek. Gemeente Lochem is opdrachtgever en budgethouder. Ook zijn er Ambassadeurs en is er is een Stuurgroep gevormd, die bestaat uit vertegenwoordigers van de Gemeente Lochem,