#Opladers zoekt jou! #praktischehulp #ouderschap #netwerkvergroten

#Opladers zoekt jou! #praktischehulp #ouderschap #netwerkvergroten

Structureel werk · 1 uur/week
Flexibele locatie
Ondersteunend werkSociaal contactMaatje & buddy
Buurt & omgevingKinderen & JongerenWelzijn
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
#39588
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/1-op-1-Lochem/p2p-activiteiten/Opladers-zoekt-jou-praktischehulp-ouderschap-netwerkvergroten/39588 om je aan te melden

Samenvatting

Een oud spreekwoord zegt: om een kind op te laten groeien is een heel dorp nodig. #Opladers zoekt mensen die ouders met kinderen praktische hulp kunnen geven.

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij

De gemeenten Lochem, Zutphen, Heerde en Yunio Jeugdgezondheidszorg zijn gestart met de beweging #OPLADERS. Hierin is het normaal om vragen rondom opgroeien en opvoeden meer met elkaar te delen, hulp aan te bieden en te vragen. We willen met dit project de krachtige samenleving voor kinderen en jongeren versterken. Wij zijn ervan overtuigd dat er veel mensen zijn die best iets voor een ander willen betekenen, zolang dat maar binnen hun eigen leven past.

Voor ouders en kinderen zijn het vaak de kleine momenten die zo belangrijk zijn! 


Kijk. Vraag. Bied. Doe. Dat geeft energie!

Sta jij open om een (ander) gezin (bij jou uit de buurt) eens een handje te helpen bij deze kleine momenten die zo belangrijk zijn?(de kinderen ophalen uit school, een keertje mee-eten, helpen met huiswerk maken, speelafspraakjes etc.) Of ben jij die ouder die juist wel dat steuntje in de rug kan gebruiken? Dan is #OPLADERS iets voor jou!

Onderlinge verbondenheid (naoberschap) is helaas niet overal meer zo vanzelfsprekend, en terwijl ouders met (jonge) kinderen, die zich in een mooie maar ook hectische fase bevinden, dit juist zo nodig kunnen hebben. Hoe fijn is het om wat meer op je netwerk terug te kunnen vallen als het gaat om de kinderen. Opgroeien en opvoeden doe je immers samen!

Door als ouder(s) samen het gesprek aan te gaan en bewust te worden, zetten we in op het vergroten van het (bestaande) netwerk, het verlagen van de drempel tot het vragen en bieden van oplaadmomenten en het individueel welbevinden. 

#OPLADERS is een beweging waarin het normaal is om vragen rondom opgroeien en opvoeden met elkaar te delen, hulp aan te bieden en te vragen. Kijk. Vraag. Bied. Doe. Dat geeft energie!

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over 1-op-1 Vraag

Wij bemiddelen bij 1-op-1 activiteiten in Lochem