Post | maart 2022 | Verhalen van vrijwilligers | 2 min lezen

Stichting Welzijn Lochem klaart een klus tijdens NL DOET

Door SWL
Stichting Welzijn Lochem klaart een klus tijdens NL DOET

Vrijdagochtend 11 maart 9 uur, de zon schijnt al vrolijk en een fris windje laat ons weten dat het nog maar net lente is. De eerste mensen arriveren bij SVBV Sportvereniging Barchem Vooruit. Aanleiding een klus voor NL-DOET.

De sportvereniging Barchem pakt de kans om mee te doen met NL-DOET serieus aan. Zowel in de ochtend als de middag staan er 2 ploegen klaar om klussen te doen rond het veld en in en om de kleedkamers en kantine. Jongeren van het Zonecollege gaan aan de slag in het groen. En voor het team van SWL staan emmertjes met sop en verfkwasten klaar.


Jan Willem Boon ontvangt het team van SWL hartelijk met een kop koffie. En zet iedereen geroutineerd aan het werk. Voor het team van SWL is het weer een van de eerste keren dat ze samen met collega’s iets kunnen doen. Na 2 jaar vooral vanuit huis gewerkt te hebben is NL-Doet ook een leuke manier om met je collega’s in een ongedwongen sfeer bij te kletsen en tegelijkertijd iets nuttigs te doen. Win, win en zeker een aanrader voor andere bedrijven in de gemeente Lochem om samen met je team een klus te omarmen. Vele handen maken het werk lichter en je leert elkaar toch weer op een andere manier kennen.

Na 3 uur zijn de ramen gelapt van de kantine, de kleedkamers schoongespoten, de stoelen op terras opgefrist en het een en ander is weer in de verf gezet. SVBV kan fris de lente in.


NL-Doet is niet het enige moment dat er bij de vereniging klussen gedaan worden. Een aantal keren per jaar wordt er een team van de club opgetrommeld. Bestraten, snoeien, verven, en schoonmaken. En de sportclub heeft ook nog een vergroeningsambitie. Naast de eigen geleding zijn er ook regelmatig bedrijven die een handje willen helpen. Jan Willem vertelt enthousiast over een bedrijf dat met 50 man sterk tegelijk kwam om een dag te helpen. Dat was wel even aanpoten om iedereen aan het werk te zetten en houden. Zo met 2 clubjes van 10 man sterk werkt eigenlijk het fijnst. Je kunt veel doen in korte tijd en het blijft gezellig.


Wil je als bedrijf ook een klus doen? Dit hoeft echt niet alleen tijdens NL DOET in maart, maar kan ook op een ander moment. Neem contact op met LochemDOET. Wij bemiddelen tussen maatschappelijke organisaties/verenigingen en bedrijven die graag met vrijwilligers willen helpen. LochemDOET kun je bereiken via [email protected] 0573 297000 of kijk op onze website www.lochemdoet.nl Samen maken we Lochem nog mooier! 

foto credit: Ada Ritzer (AIMfotografie)

Deel blogpost