Post | november 2022 | Verhalen van vrijwilligers | 2 min lezen

Maak kennis met het redactieteam van LochemDOET!

Door Joy Broekema
Maak kennis met het redactieteam van LochemDOET!

Foto: van links naar rechts: Hedrik Beelen, Mariëlle Frielinck, Ria Elstgeest en Hélène van den Berg.

 

Bijna elke week verschijnt op deze plek een inspirerend verhaal van een vrijwilliger. De naam van onze rubriek “De Vrijwilliger Centraal” zegt het eigenlijk al, in deze rubriek staat de motivatie en het verhaal van de vrijwilliger centraal. Maar, wie schrijven die verhalen eigenlijk? Dit keer zetten wij het redactieteam centraal, allen enthousiaste vrijwilligers. Elke week gaan zij op pad om interviews af te nemen, die ze vertalen in mooie verhalen. Wie zijn zij en wat drijft ze?


Hendrik Beelen (links): "Vrijwilligers zijn het bindmiddel van de gemeente Lochem. En dat kan niet vaak genoeg in de krant worden geschreven. Om te vertellen wat er allemaal door hen draaiende wordt gehouden. En om lezers uit te nodigen mee te doen. Ik vind het leuk en zinvol om daaraan mee te werken als lid van de redactie. Ik ben Hendrik Beelen, 63 jaar en woon samen met Jeannette in Laren. We hebben 4 kinderen en twee kleindochters. Ik schrijf graag over wat mensen beweegt. Doe al wat langer mee met de website www.Larengelderland.nl en sinds kort dus ook met “Lochem doet” .


Mariëlle Frielinck (tweede van links): "Mijn naam is Mariëlle Frielinck en ik woon nu zo’n 20 jaar in het gezellige Lochem. Eén van de redenen waarom het zo fijn wonen is in de gemeente Lochem, is dat veel inwoners zich vaak belangeloos inzetten voor anderen. Ik ben redacteur/tekstschrijver en vind het geweldig om via SWL deze vrijwilligers een podium te geven en in het zonnetje te zetten in de rubriek De vrijwilliger centraal." 


Ria Elstgeest (tweede van rechts): "Een vrijwilliger even in het zonnetje zetten… dat is mijn reden om voor Vrijwilliger Centraal te schrijven. De kwaliteit van de mens, die zich zo belangeloos inzet om de andere mens(en) van dienst te zijn: dat blijkt telkens weer een win-win situatie te zijn. Als het lukt dit op een vrolijke manier te verwoorden ben ik blij."


Hélène van den Berg (rechts): "Vanuit het interview tot een geschreven portret komen is wat mij aantrekt! Ik ben graag in gesprek over wat mensen beweegt en waardoor ze tot bepaalde keuzes komen, zoals het vrijwilligerswerk dat ze doen. De essentie van wat ik gehoord heb uitdrukken in de meest treffende taal is voor mij dan de uitdaging."


Ken of ben jij een vrijwilliger met een mooi, inspirerend of leuk verhaal? Wij komen graag met jou in contact! Stuur een mail aan [email protected] en misschien zien we jou binnenkort wel in de Berkelbode verschijnen. 

Deel blogpost