Post | april 2023 | Nieuws | 2 min lezen

Lochemse Beursvloer 2023

Beursvloer Lochem 2023

Beursvloer Lochem 2023 was een succes!

 

LochemDOET heeft het stokje overgenomen van de Lochemse Uitdaging en 5 april was het dan eindelijk zover, de zevende editie van de succesvolle Lochemse Beursvloer!

De Beursvloer is een feestelijk evenement waarbij maatschappelijke organisaties zoals sportclubs, goede doelen, stichtingen, verenigingen en burgerinitiatieven met bedrijven en ondernemers in contact worden gebracht op een beursachtige wijze. Het doel is een match maken: één van de partijen heeft een vraag die de ander kan beantwoorden. Hierbij bied je elkaar een tegenprestatie, zonder financieel te investeren (gesloten beurs). De matches worden vervolgens door de aanwezige notaris bekrachtigd.

 

Rond 17.00 uur kwamen de eerste deelnemers aan bij Mepal in Lochem. Onder het genot van een drankje, broodjes, soep en een heerlijk zonnetje was er al gelegenheid om alvast kennis te maken met elkaar. De sfeer zat er al goed in toen het welkomstwoord werd gedaan door Sonja Peterse namens LochemDOET en wethouders Wendy Goodin en Eric-Jan de Haan. Met een stevige gongslag werd Beursvloer Lochem vervolgens officieel geopend. 

 

Al snel ontstond er een drukke gezelligheid. Er werd genetwerkt, er werden verbindingen gelegd tussen vragen/wensen en aanbod/mogelijkheden en er ontstonden matches tussen bedrijven en vrijwilligersorganisaties (ook onderling). Matches zijn vastgelegd op matchformulieren en vervolgens bekrachtigd door notaris Daan Siebelink. Bij het aanwezige fotokastje kon men samen op de foto voor een ludieke match-herinnering.

Aan het eind van de Beursvloer werd de einduitslag bekend gemaakt en er werden leuke prijzen verloot tijdens de Beursloterij.

 

Resultaat

In totaal hebben ruim 40 organisaties deelgenomen aan Beursvloer Lochem 2023. Er zijn maar liefst 56 matches gemaakt op 5 april met een maatschappelijke waarde van € 44.335 euro. Een resultaat waar we met z’n allen trots op kunnen zijn! Het match-making proces gaat echter nog enthousiast door na de Beursvloer dus we verwachten straks nog meer matches bekend te kunnen maken.

Benieuwd naar de matches die zijn gemaakt op de Beursvloer? We delen graag wat voorbeelden:

 

§ Een maatschappelijke organisatie heeft een bedrijf aangeboden om mee te helpen met het opknappen van de buitenkant van het pand van het bedrijf. In ruil voor deze dienst krijgt de maatschappelijke organisatie promotieartikelen en een promo filmpje.

§ Een maatschappelijke organisatie krijgt drukwerk en het bedrijf krijgt een heerlijke lunch aangeboden.

 

Toekomstplannen

In de toekomst wil LochemDOET graag het online platform www.lochemdoet.nl uitbreiden met een blijvende pagina die ‘voor bedrijven’ heet. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als er het hele jaar door mooie matches worden gemaakt en niet alleen tijdens het evenement. Houd www.lochemdoet.nl in ieder geval goed in de gaten en uiteraard maakt LochemDOET het bekend als de pagina de lucht in gaat.

 

Dankwoord

Namens Team LochemDOET dankt Gerdie Kreunen graag alle vrijwilligers die hebben geholpen om de Beursvloer mogelijk te maken. In het bijzonder dank aan vrijwilliger Betty Tiessink, één van de drijvende krachten achter het evenement. Ook veel dank aan alle deelnemers van de Beursvloer, notaris Daan Siebelink voor het bekrachtigen van de matches. Dank aan Stageco voor het ter beschikking stellen van het podium en dank aan Advendo voor het gebruik maken van de gong. Tot slot veel dank aan Mepal voor het ter beschikking stellen van de prachtige locatie!

 

Graag tot volgend jaar!

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Nieuwsbrief juni 2021 voor nieuwsgierige vrijwilligers

| Nieuws
https://mailchi.mp/f2aed994b7a6/lochemdoet-lekker-actief-de-zomer-in
Lees meer

Nieuwsflits LochemDOET juni 2021

| Nieuws
Deze week kennisboostweek voor alle vrijwilligersorganisaties.
Check in en doe mee met een van de gratis ...
Lees meer

Vrijwilliger centraal

| Nieuws
Loopt er bij jullie club een vrijwilliger rond met een bijzonder verhaal of iemand die echt super onmisbaar is ...
Lees meer