Post | december 2021 | Nieuws | 1 min lezen

Centrum Veilige Sport Nederland start landelijke VOG-campagne: Heb jij ‘m al?

De sportvereniging is bij uitstek de plek waar iedereen onbezorgd van sport moet kunnen genieten. Intimidatie, agressie en seksueel grensoverschrijdend gedrag wil je buiten je vereniging houden. Daarom is het Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN) de campagne 'Heb jij ‘m al?' gestart.


Het CVSN, NOC*NSF en campagneboegbeeld Gregory Sedoc roepen sportverenigingen op gebruik te maken van de Regeling Gratis VOG.

Een VOG geeft meer zekerheid over het verleden van vrijwilligers op de vereniging, zoals (nieuwe) trainers, coaches, begeleiders en verzorgers. Met de campagne wil het Centrum Veilige Sport Nederland verenigingen motiveren en stimuleren om voor hun vrijwilligers een VOG te vragen, zeker van de personen die met jongeren en kwetsbare groepen contact hebben. Is de vereniging aangemeld en toegelaten tot de Regeling Gratis VOG, dan kunnen vrijwilligers hun VOG zonder kosten aanvragen.


"Ik hoop echt dat alle sportverenigingen die dat nog niet hebben gedaan, zich aanmelden voor de regeling Gratis VOG"
Gregory Sedoc


Het CVSN streeft ernaar een betrouwbare en plezierige sportomgeving te creëren voor iedereen en is er in dat opzicht voor de gehele sport. "Veilige sport voor iedereen, dat bereiken we alleen samen en als het om de VOG gaat, rekenen we op de verengingen en hun vrijwilligers", aldus Erik Lenselink, manager Corporate Affairs bij NOC*NSF. "Als zoveel mogelijk vrijwilligers een VOG kunnen tonen, maakt dat elke vereniging én de hele sport betrouwbaarder en plezieriger. Wij steunen deze campagne van CVSN en willen samen met hen en Gregory Sedoc de sportverenigingen en hun vrijwilligers stimuleren om volop gebruik van te maken van deze mogelijkheid."


Sportvereniging lezen hier meer, andere vrijwilligersorganisaties vinden hier informatie en gratis hulp rond sociale veiligheid: www.inveiligehanden.nl 

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Een nieuwsbrief om te bewaren!!

| Nieuws
Als vrijwilligersorganisatie heb je te maken met allerlei wet- en regelgeving. Soms zie misschien je door de ...
Lees meer
Kennisboostweek NOV

Kennisboostweek 14 tot en met 20 juni!

| Nieuws
Vrijwilligersorganisaties staan midden in de samenleving en ons 'eigen' klimaat is super belangrijk; daar ...
Lees meer
Beursvloer Lochem 2023

Lochemse Beursvloer 2023

| Nieuws
Beursvloer Lochem 2023 was een succes!

LochemDOET heeft het stokje overgenomen van de Lochemse Uitdaging ...
Lees meer