Post | februari 2022 | Nieuws | 2 min lezen

LochemDOET roept op “Kom in actie tijdens NLdoet”

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de 18e keer NLdoet. Ook in de gemeente Lochem doen nu al 26 vrijwilligersorganisaties mee. Alle organisaties hebben een klus die geklaard moet worden en zoeken nog vrijwilligers om mee te helpen!

NLdoet is een mooie manier om nieuwe enthousiaste vrijwilligers te vinden, en om bergen werk te verzetten. Vrijwilligersorganisaties zijn daar ontzettend blij mee, want ze komen daar normaal niet aan toe. Bovendien leren ze allerlei leuke nieuwe mensen kennen, iedereen is welkom. Mensen die in actie willen komen kunnen zich aanmelden op www.nldoet.nl .

 

Ertoe doen

Kom met je team, gezin of gewoon zelf in actie en kies een leuke activiteit uit. Een hartstikke leuke manier om weer eens iets actiefs te doen met je collega’s op een ongedwongen manier.

Bedrijven, inwoners, buren, verenigingen en maatschappelijke organisaties kunnen met deelname aan NLdoet ertoe doen én mensen laten voelen dat ze ertoe doen. NLdoet is voor veel mensen een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk is niet alleen heel fijn voor degene die geholpen wordt, maar ook heel leuk voor de vrijwilliger zelf. Mensen beleven er plezier aan belangeloos iets voor een ander te doen, en doordat er enorme keuze aan activiteiten is, kan iedereen iets passends vinden.

 

Veilig

Uiteraard het is i.v.m. corona extra belangrijk dat NLdoet op een veilige manier plaatsvindt. Zolang zowel organisaties als vrijwilligers zich aan alle voorschriften houden zijn er gelukkig genoeg activiteiten die veilig op 1,5 meter plaats kunnen vinden.

 

Wat is er allemaal te kiezen in de gemeente Lochem?

Alle activiteiten in de gemeente Lochem kan je vinden op NLdoet en je kunt je daar ook direct aanmelden. Zo divers; woon-zorgcentra, sportverenigingen, scoutinggroepen, speeltuinen, begraafplaatsen, monumenten, natuurtuinen, basisscholen. In alle kernen in de gemeente is wel een klus te vinden. Soms voor 15 mensen dus leuk om te doen met collega’s, soms kleinschalig voor 4, iets voor jouw gezin of individueel? Klussen, natuurbehoud, tuinwerkzaamheden, creatief, sociaal alles staat er bij.

 

Activiteit uitgelicht: High tea met ons is echt gezellig

In de woongroep van Philadelphia in Lochem wonen wij, 16 mensen met een lichte verstandelijke beperking, maar we hebben nog veel meer te bieden. Samen met onze begeleiders organiseren we tijdens NLdoet een High tea. Gezellig en lekker kennis maken is het motto. We ontmoeten graag enthousiaste mensen die het ook leuk vinden om buurt te maken met ons en wie weet in de toekomst nog eens vaker iets samen te doen. Dé manier om eens een kijkje te nemen bij Philadelphia en kennis te maken met ons. De High tea is op zaterdag 12 maart van 14 – 16 uur. We maken graag kennis met jou, meld je je aan via www.nldoet.nl

 

Team LochemDOET denkt graag met je mee. Heb je een vraag over NLdoet of vrijwilligerswerk in de gemeente Lochem, mail [email protected]

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

NL-DOET reportage

| Nieuws
LochemDOET op reportage tijdens NLdoet
15 en 16 maart was weer het landelijke vrijwilligersevenement NLdoet ...
Lees meer
BestuurdersCentraal Lochem

BestuurdersCentraal

| Nieuws
Nieuwsbrief BestuurdersCentraal
Lees meer