Post | september 2022 | Verhalen van vrijwilligers | 2 min lezen

DE VELDHOEK LÉÉFT

Door Ria Elstgeest
DE VELDHOEK LÉÉFT

DE VELDHOEK LÉÉFT

Veel senioren uit de regio Harfsen en Kring van Dorth weten “de Veldhoek” aan de Gentiaan in Harfsen dagelijks te vinden. Koffiedrinken, jeu de boules spelen, stoelyoga ervaren, spelletjes doen, meegaan met de uitjes, luisteren naar boeiende sprekers. Eigenlijk te veel om op te noemen. En hiervoor staan enthousiaste vrijwilligers klaar: elke dag weer.

Ellis Frans en Aldi Preuter vertellen over hun bezigheden voor deze fijne ontmoetingsplek.

OOST EN WEST

“De mensen, die jaren geleden naar de Achterhoek verhuisden, en degenen die hier geboren en getogen zijn kunnen het prima met elkaar vinden”, vertelt Ellis. “Ik vind het zo leuk om allerlei bijeenkomsten te organiseren. Zo kan ik uit een breed scala interessante onderwerpen verzorgen. Daar ligt ook mijn hart. Als ik zie hoe de mensen daarvan genieten, word ik daar blij van! Helaas ga ik verhuizen, maar ik weet dat mijn opvolger (wie meldt zich voor deze leuke job?) zich hier helemaal kan uitleven. De samenwerking met het bestuur, mijn collega-vrijwilligers, de Kerk, Plaatselijk Belang, Ondernemersvereniging en Hoeflo is geweldig. Er kan veel geregeld worden. Door deze activiteiten worden mensen uitgedaagd en worden ze gestimuleerd actief te worden. Mijn motto is: “als je een job vindt die je leuk vindt, hoef je nooit meer te werken!”

NIEUWE VRIENDEN MAKEN

Zowel de senioren, als de vrijwilligers, hebben de tijd en ruimte om elkaar te ontmoeten. Door dit samenzijn worden verrassende gesprekken gevoerd, ontdekken mensen elkaar en ontstaan nieuwe vriendschappen. En dan lijken de dagen korter te worden, omdat ze kunnen uitkijken naar een leuke bezigheid. Aldi vertelt: ”Behalve dat ik in het bestuur zit, vind ik het superleuk om hier met van alles bezig te zijn. Gaat alles goed? Heeft iedereen het naar zijn of haar zin? Voelen de senioren zich thuis? Ik leg graag mijn oor te luister om te horen waar ik iemand mee kan helpen. Ik heb in de zorg gewerkt en ben nu afgekeurd. Het hier in de Veldhoek bezig mogen zijn, geeft mij een gevoel van niet ziek zijn, maar gewoon mens zijn”.

DE VELDPOST

De kranten staan er vol van: communicatie! Maar dan vooral het gebrek eraan en de misvattingen die hierdoor ontstaan. In “de Veldhoek” is daarvan geen sprake: het bestuur verzorgt een prachtig blad: De Veldpost waar (bijna) alles in staat wat er in en rond “de Veldhoek” gebeurt.

Ellis: ”Iedereen kan ideeën aandragen: qua activiteit, boeiend onderwerp voor een spreker, stukje voor in De Veldpost. De samenwerking met Aldi is geweldig. Maar vergeet niet alle vrijwilligers die elke keer weer klaar staan en ervoor zorgen dat onze ideeën uitgevoerd kunnen worden. We werken samen en ondersteunen elkaar heel goed”.

De Veldpost wordt per mail verstuurd. Mensen zonder die mogelijkheid krijgen het blad in de bus en in de huiskamer ligt altijd een stapeltje klaar om mee te nemen.

Met plezier heb ik zitten luisteren naar deze twee enthousiastelingen. Beiden wensen dat hierdoor ook de lezer(s) van dit artikel een keer komt kijken en proeven van de Veldhoekse gezelligheid!

fotocredits: Ria Elstgeest. Op de foto staan Ellis Frans en Aldi Preuter.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Je krijgt feest terug!

| Verhalen van vrijwilligers
Als voorzitter van de Oranjevereniging in Harfsen, verveelt Eppie Valkeman zich nooit. Van vele markten thuis, ...
Lees meer
vrijwilliger bij ReubeZorg Lochem

vrijwilliger bij ReubeZorg Lochem

| Verhalen van vrijwilligers
ReubeZorg werkt vooral met zorgprofessionals en probeert te denken in mogelijkheden voor hun cliënten en het ...
Lees meer
Wervelwind met een groot hart

Wervelwind met een groot hart

| Verhalen van vrijwilligers
Als je googelt op Minze Beuving (74 jaar) zie je al snel dat hij een enorme staat van dienst heeft ...
Lees meer