Vertrouwenscontactpersoon

Vertrouwenscontactpersoon (VCP) voor vrijwilligers in de Gemeente Lochem

 

Het ontbreken van een luisterend oor of iemand die raad geeft, maakt het moeilijker voor vrijwilligers om ongewenst gedrag te bespreken. Mede hierdoor zien slachtoffers er vaak van af hun klacht te melden en blijven ongewenste en onveilige situaties voortbestaan.

Een Vertrouwenscontactpersoon is daarom belangrijk. 

 

LochemDOET wil graag Vertrouwenscontactpersonen opleiden die het luisterend oor kunnen zijn voor alle vrijwilligers in de Gemeente Lochem. Deze VCP’s vormen samen een poule.

 

Als VCP zorg je voor de eerste opvang, je gaat in gesprek, onderzoekt waar de persoon in kwestie terecht kan met zijn of haar hulpvraag en mogelijke stappen die genomen kunnen worden. 

LochemDOET biedt:

  • een duidelijk aanspreek punt
  • intervisie bijeenkomsten met vrijwilligers uit de VCP poule
  • herhalingscursus / bijscholing

 

Ben je sociaal en toegankelijk, kan je je neutraal en onafhankelijk opstellen, heb je affiniteit met een veilige omgeving? Meld je dan aan voor de training!


De training Vertrouwenscontactpersoon is op 12 en 19 oktober van 19.30 tot 21.30 uur en wordt gegeven door een expert van het NOV. (Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk)

Tijdens de training leer je hoe je de rol van Vertrouwenscontactpersoon kunt oppakken door theorie en praktijk. Je krijgt uitleg over de rol, je taken en vooral ook je grenzen.