Skip Sidebar

Over ons

Het Stadshuus is een sociaal cultureel centrum in het voormalig gemeentehuis op de Markt in Lochem. Het biedt plaats aan maatschappelijke en culturele ondernemingen en er vinden diverse activiteiten ...

Kunst & cultuurBuurt & omgeving
Deel
Riksjapiloot

Riksjapiloot

Structureel werk · Flexibele uren
Lochem, Gelderland, Nederland
VervoerBegeleidingSociaal contact
Buurt & omgevingOuderenMensen met een beperking
Activiteit Delen
Vereniging Het Stadshuus
#54907
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/Vereniging-Het-Stadshuus/activiteiten/Riksjapiloot/54907 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Een riksjapiloot neemt per keer twee kwetsbare of niet meer mobiele mensen mee voor een fietstocht in een riksja.

Uitgebreide omschrijving

Sinds 2020 is het Stadshuus in het bezit van een riksja. Een riksja is een transportfiets waarbij één bestuurder met één of twee passagiers voorop de fiets kan fietsen.

Onze vrijwilligers (de riksjapiloten) nemen per keer twee kwetsbare of niet meer mobiele mensen mee voor een fietstocht in een riksja. Tijdens de fietstocht luister je naar hun verhalen of je vertelt zelf een verhaal over de plek waar je aan het fietsen bent.

Als piloot ga je er regelmatig met twee passagiers op uit met de riksja. Ter geruststelling: de riksja is uitgerust met elektrische trapondersteuning. Voordat je begint, krijg je een training in het gebruik van de fiets en ook in het omgaan met de doelgroep. Een riksja rijdt namelijk net even wat anders dan een gewone fiets en we willen natuurlijk wel allemaal veilig en rustig rijden.

Wat zijn de eisen die we stellen aan een riksjapiloot?

Belangrijk is dat je van fietsen houdt. Hoewel de riksja’s elektrische trapondersteuning en versnellingen hebben, is het belangrijk dat je een goede conditie hebt. Natuurlijk heb je als riksjapiloot ook een gezellige babbel bij je en vind je het leuk om net dat beetje extra aandacht te geven die je klanten nodig hebben.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Vereniging Het Stadshuus

Het Stadshuus is een sociaal cultureel centrum in het voormalig gemeentehuis op de Markt in Lochem. Het biedt plaats aan maatschappelijke en culturele ondernemingen en er vinden diverse activiteiten en evenementen plaats voor en door inwoners van Lochem. Naast het beheer van het pand neemt Het Stadshuus zelf ook initiatieven voor activiteiten en evenementen.