Inclusief sporten voor sporters met een beperking’

Inclusief sporten voor sporters met een beperking’

Workshop · 6 jul 2021, 19:00 - 21:00
Vanuit huis
Mensen met een beperkingWelzijn
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Bekijk open workshops hier.
Deel workshop
Uniek Sporten
#41498
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/Uniek-Sporten/activiteiten/Inclusief-sporten-voor-sporters-met-een-beperking/41498 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Gehandicaptensport kent vele vormen en specifieke kenmerken. We nemen je mee in een denkwijze waarbij de sporter met een beperking centraal staat.

Uitgebreide omschrijving

Georganiseerd door Gehandicaptensport Nederland en Uniek Sporten Lochem

Gehandicaptensport kent vele vormen en specifieke kenmerken. We nemen de deelnemers van het webinar mee in een denkwijze waarbij de sporter met een beperking centraal staat.

Er wordt plenair en in kleinere groepjes ingegaan op onderwerpen die in het denken over gehandicapten(sport) een rol spelen. Zoals de betekenis van de begrippen integratie en inclusie (en de verschillen daartussen), het belang van deskundigheid, eigen regie en keuzevrijheid, toegankelijkheid en een veilig sportklimaat.

Ben jij bestuurslid van een sportvereniging? En wil jij meer te weten komen over inclusief sporten en gehandicaptensport?

Doe dan mee en meld je aan.

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Bekijk open workshops hier.
Deel workshop

Over Uniek Sporten

Sporten en bewegen is niet alleen gezond, maar ook erg leuk om te doen! Het is goed voor je conditie, je wordt er fit en vrolijk van én tijdens het sporten kun je sociale contacten opdoen. Uniek Sporten vindt daarom dat sporten voor iedereen belangrijk is, een beperking hoeft daarbij geen belemmering te zijn.

Bij Uniek Sporten wordt er gewerkt vanuit regionale samenwerkingsverbanden die het sport aanbod voor mensen met een beperking bevorderen. Vanuit deze samenwerkingsverbanden worden sportaanbieders ondersteund die gehandicaptensport willen aanbieden, ook worden mensen met een beperking geholpen in het vinden van de juiste sport. Zo worden sporters en sportaanbieders met elkaar in contact gebracht.