Legotheek vrijwilligers

Legotheek vrijwilligers

Structureel werk · 2–4 uur/week
Schoolstraat 60a, 7211 BD Eefde, Nederland
Ondersteunend werkSociaal contact
Kinderen & JongerenOnderwijs
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.4 plaatsen over.
Activiteit Delen
Stichting legotheek Eefde
#30143
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/Stichting-legotheek-Eefde/activiteiten/Legotheek-vrijwilligers/30143 om je aan te melden

Contactpersoon

Margaretha van der WerfhorstStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Ben jij ons ontbrekende 'stukje'? Ben je op zoek naar een zinvolle en superleuke tijdbesteding in de enige legotheek ter wereld? Kom het team van vrijwilligers dan versterken!

Uitgebreide omschrijving

We zijn op zoek naar

meerdere vrijwilligers die kunnen helpen met diverse werkzaamheden. Tijdens de openingstijden van de legotheek (woensdag en vrijdag van 14.00-17.00 uur, zaterdag (alleen van oktober tm mei) en zondag van 11.00-15.00 uur), is het erg belangrijk dat er structureel drie medewerkers aanwezig zijn voor hand- en spandiensten.

Niet alleen voor de lopende zaken tijdens de openingsuren en nieuwe leden wegwijs maken, maar ook voor allerlei andere werkzaamheden. Zo moet de uitleenadministratie- en registratie nieuwe leden bijgehouden worden, als ook de nieuw aangekochte/ingebrachte sets gereed maken voor uitleen, reparatie en onderhoud. We vormen een hechte groep en iedereen doet vooral waar hij of zij goed in is en dus ook leuk vindt om te doen. Laat ons weten als je net als wij gek zijn van lego en ons een handje kan helpen,


Wat vragen we van je

Als vrijwilliger ben je klantvriendelijk, collegiaal en kan je goed met kinderen omgaan. Daarnaast is het prettig dat je affiniteit hebt met lego en basiskennis van computer ten behoeve van de ledenadministratie.


Wat bieden wij

Een gezellig en hecht team dat dol is op lego!

 

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.4 plaatsen over.
Activiteit Delen

Over Stichting legotheek Eefde

De legotheek in Eefde biedt de mogelijkheid om zowel kleine als grote sets bouwsteentjes te lenen en om ter plekke te bouwen/spelen. Het educatieve speelgoed is geschikt voor elke leeftijdsfase. De collectie bevat meer dan 3.000 sets die uitgeleend worden, er zijn o.a. sets met meer dan 7.000 steentjes. Het principe is eenvoudig: je betaalt een klein contributiebedrag per jaar en daarnaast een vergoeding tussen de €0,30 en €12,- per week, afhankelijk van de grootte van de set die je wilt lenen.
De legotheek wordt geheel gerund door een groep enthousiaste vrijwilligers. De werkzaamheden omvatten o.a. bezetting tijdens de openingstijden/uitleenadministratie, nieuw aangekochte/ingebrachte sets/schenkingen gereed maken voor uitleen, reparatie en onderhoud, websitebeheer- en redactie, pr en meer. Regelmatig komen ze (ook buiten de reguliere openingstijden) bij elkaar om allerhande werkzaamheden uit te voeren.
Stichting legotheek Eefde is doorlopend op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Momenteel werkt de legotheek met bijna 30 vrijwilligers, maar dit is niet toereikend voor de bezetting en alle werkzaamheden. Tijdens de openingstijden van de legotheek is het erg belangrijk, dat er structureel minimaal vier medewerkers aanwezig zijn voor hand- en spandiensten. Niet alleen voor de lopende zaken tijdens de openingsuren en nieuwe leden wegwijs maken, maar ook voor allerlei andere werkzaamheden o.a. de uitleenadministratie- en registratie nieuwe leden, nieuw aangekochte/ingebrachte sets gereed maken voor uitleen, reparatie en onderhoud zijn extra handjes nodig. Ze vormen een hechte groep en iedereen doet vooral wat hij of zij leuk vindt en goed in is. En je bepaalt natuurlijk zelf jouw aantal beschikbare uren. Onze oproep luidt dus: Lijkt het je leuk om regelmatig te ondersteunen en helpen binnen een gezellig team en voel je affiniteit met de legotheek? Woon je in de buurt van Eefde? Neem dan snel contact met ons op, dat kan via ons mailadres [email protected]. Je kunt natuurlijk ook even langskomen tijdens de openingsuren, die staan op de website www.legotheek.nl.