Locatiecoördinator Opleidingen Achterhoek-Oost (vrijwillig)

Locatiecoördinator Opleidingen Achterhoek-Oost (vrijwillig)

Structureel werk · 4–8 uur/week
Schuttersweg 41, 7314 LD Apeldoorn, Netherlands
TrainingCoördinerenAdministratie
WelzijnZorg
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Rode Kruis district Noord en Oost Gelderland
#50436
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/Rode-Kruis-district-Noord-en-Oost-Gelderland/activiteiten/Locatiecoordinator-Opleidingen-Achterhoek-Oost-vrijwillig/50436 om je aan te melden

Contactpersoon

Jenine van de SchootbruggeStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Als coördinator Opleidingen maak je een jaarplan voor de diverse (herhalings-) cursussen binnen de Evenementenhulp van jouw locatie.

Uitgebreide omschrijving

Het Nederlandse Rode Kruis is gevestigd op ruim 200 locaties en is georganiseerd in 23 districten. Het district Noord- en Oost Gelderland bestaat uit 11 lokale eenheden (locaties genoemd), waar jij op één van deze locaties een rol zult gaan spelen. De hulpverlening in het district wordt lokaal georganiseerd. Elke locatie heeft een aantal locatiecoördinatoren, ieder met een eigen portefeuille, zoals: Algemeen, Hulpverlening, Vrijwilligers, Opleidingen, Facilitair. Deze coördinatoren zorgen ervoor dat alles op de locatie soepel verloopt.

Voor de locatie Achterhoek-Oost zoekt het district een

 

Locatiecoördinator Opleidingen (vrijwillig)

 

Ben jij de spin in het web van vrijwilligers en opleidingen?

Als coördinator Opleidingen maak je een jaarplan voor de diverse (herhalings-) cursussen binnen de Evenementenhulp van jouw locatie. Je organiseert de cursussen, je regelt instructeurs, het cursusmateriaal en de lesruimte. Je houdt de cursusadministratie bij en verwerkt de gegevens. Daarnaast ben je vraagbaak voor de vrijwilligers m.b.t. de opleidingsmogelijkheden en registreer en signaleer je de geldigheid van diploma’s en aantekeningen van de hulpverleners. Je hebt contact met de instructeurs, overige coördinatoren en jouw collega’s bij andere afdelingen. In onderstaand filmpje krijg je een indruk van vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis.


Wat krijg jij?

  • Een uitdagende functie waarin je je organisatorische kwaliteiten verder kan ontwikkelen;
  • De kans om ervaring op te doen met EHBO opleidingen en verdiepingscursussen bij het Rode Kruis als maatschappelijk relevante Noodhulp organisatie;
  • Voldoening en zichtbare resultaten van jouw bijdrage;
  • Vergoeding van gemaakte kosten en kilometers.

Wat vragen wij?

  • Je bent een kei in plannen en organiseren en hebt bij voorkeur administratieve ervaring;
  • Je hebt belangstelling voor of ervaring met EHBO gerelateerde opleidingen/cursussen;
  • Je bent sociaal en communicatief vaardig;
  • Je woont bij voorkeur in de regio Achterhoek-Oost;
  • Je onderschrijft de 7 grondbeginselen van het Rode Kruis.

Geïnteresseerd?

Vragen over deze vrijwilligersfunctie en over de wijze van solliciteren kun je stellen aan Saskia van Leeuwen, Coördinator Vrijwilligersmanagement, mobiel "06 10 58 78 32" . Herken je jezelf in bovenstaand profiel?

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Rode Kruis district Noord en Oost Gelderland

Hulp aan mensen in nood. Daar staat het Rode Kruis voor. Dichtbij, als je op blaren loopt bij de Vierdaagse of als je je enkel verzwikt tijdens een hardloopwedstrijd. Als je je huis uit moet door een gaslek of als je in glas bent gaan staan bij een festival. Maar ook ver weg. Mensen die dierbaren zijn kwijtgeraakt toen ze op de vlucht sloegen voor geweld in hun dorp, of wiens huis is weggevaagd door een modderstroom.
Voor jou en voor hen staan we klaar. Met het grootste vrijwillige hulpverlenersnetwerk ter wereld is er altijd iemand bij je in de buurt. Om je te helpen als je dat nodig hebt.