Skip Sidebar

Over ons

Hulp aan mensen in nood. Daar staat het Rode Kruis voor. Dichtbij, als je op blaren loopt bij de Vierdaagse of als je je enkel verzwikt tijdens een hardloopwedstrijd. Als je je huis uit moet door een ...

WelzijnOntwikkelingswerk & RampenhulpverleningVluchtelingen & Minderheden
Deel
Gastdocent/Spelleider voor het Voortgezet Onderwijs en MBO (vrijwillig)

Gastdocent/Spelleider voor het Voortgezet Onderwijs en MBO (vrijwillig)

Structureel werk · Flexibele uren
Schuttersweg 41, 7314 LD Apeldoorn, Netherlands
OnderwijsEerste hulpActiviteiten begeleiden
WelzijnOnderwijsKinderen & Jongeren
Activiteit Delen
Rode Kruis district Noord en Oost Gelderland
#79128
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/Rode-Kruis-district-Noord-en-Oost-Gelderland/activiteiten/GastdocentSpelleider-voor-het-Voortgezet-Onderwijs-en-MBO-vrijwillig/79128 om je aan te melden

Contactpersoon

Jenine van de SchootbruggeStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Vind jij het leuk om les te geven, heb je door de week wat tijd beschikbaar en draag je graag iets bij aan een maatschappelijke organisatie?

Uitgebreide omschrijving

Kom in actie voor het Rode Kruis

Vind jij het leuk om les te geven, heb je door de week wat tijd beschikbaar en draag je graag iets bij aan een maatschappelijke organisatie? Dan zoeken we jou!

Het educatieteam van het Rode Kruis houdt zich bezig met het geven van gastlessen en games binnen het onderwijs. Wij streven naar het vergroten van respect, zelfredzaamheid en hulpbereidheid onder zoveel mogelijk kinderen en jongeren.

Momenteel hebben wij plaats voor gastdocenten/spelleiders die samen met andere vrijwilligers gastlessen verzorgen op scholen voor VO en MBO. Voor deze doelgroepen hebben we de volgende lesprogramma’s ontwikkeld:  

·       Gastles “Hero of Humanity”: Help je wel of help je niet? Leerlingen/studenten brengen met hun telefoon een stem uit de hand van filmpjes met herkenbare situaties. Jij informeert niet alleen, maar begeleidt het gesprek en stimuleert deelnemers actief mee te denken over hun rol in diverse situaties en de bijbehorende dilemma’s.

·       “The Humanity Game”.  De klas speelt in teams tegen elkaar: wie is het best in staat met beperkte middelen de meest passende noodhulp te bieden? Er komen vier grote internationale rampen aan bod. Het team dat de beste keuzes maakt en de meeste kennisvragen goed heeft wint het spel.


Wat ga je doen?

·       Je verzorgt minimaal 8 lessen en/of games per jaar in jouw regio, jij kiest zelf voor welke lessen je je opgeeft.

·       Na het volgen van een aantal trainingen bereid je lessen zelfstandig voor en verzorgt deze samen met een collega-vrijwilliger.


Wie ben jij?

·       Je wordt blij van lesgeven en hebt affiniteit met de doelgroep (jongeren van 12-23 jaar).

·       Je bent regelmatig tijdens schooltijden beschikbaar.

·       Je bent digitaal vaardig; in de lessen wordt gebruik gemaakt van online lesmateriaal.

·       Je onderschrijft de zeven grondbeginselen van het Rode Kruis.

 

Wat kun je van ons verwachten?

Om je vertrouwd te maken met het lesmateriaal en ons gedachtengoed volg je eerst enkele online modules en een training op een locatie in de regio. Afhankelijk van je opleiding en ervaring volg je een daarnaast cursus didactiek. Eens per kwartaal vinden regiobijeenkomsten plaats waar je andere gastdocenten treft en jaarlijks is er een landelijke educatiebijeenkomst met interessante workshops. Het Rode Kruis vergoedt jouw reiskosten.

Geïnteresseerd?

Spreekt jou deze functie aan en wil jij je inzetten voor het Rode Kruis?

Ga voor meer informatie naar de website van het Rode Kruis en kijk bij vacatures in Gelderland.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Apeldoorn Activiteiten > Rode Kruis district Noord en Oost Gelderland > Gastdocent/Spelleider voor het Voortgezet Onderwijs en MBO (vrijwillig)

Over Rode Kruis district Noord en Oost Gelderland

Hulp aan mensen in nood. Daar staat het Rode Kruis voor. Dichtbij, als je op blaren loopt bij de Vierdaagse of als je je enkel verzwikt tijdens een hardloopwedstrijd. Als je je huis uit moet door een gaslek of als je in glas bent gaan staan bij een festival. Maar ook ver weg. Mensen die dierbaren zijn kwijtgeraakt toen ze op de vlucht sloegen voor geweld in hun dorp, of wiens huis is weggevaagd door een modderstroom.
Voor jou en voor hen staan we klaar. Met het grootste vrijwillige hulpverlenersnetwerk ter wereld is er altijd iemand bij je in de buurt. Om je te helpen als je dat nodig hebt.