Skip Sidebar

Over ons

Hulp aan mensen in nood. Daar staat het Rode Kruis voor. Dichtbij, als je op blaren loopt bij de Vierdaagse of als je je enkel verzwikt tijdens een hardloopwedstrijd. Als je je huis uit moet door een ...

WelzijnOntwikkelingswerk & RampenhulpverleningVluchtelingen & Minderheden
Deel
Districtscoördinator zorgondersteuning (vrijwilliger)

Districtscoördinator zorgondersteuning (vrijwilliger)

Structureel werk · 6 uur/week
Flexibele locatie
CoördinerenBegeleidingZorg
WelzijnZorg
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Rode Kruis district Noord en Oost Gelderland
#66468
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/Rode-Kruis-district-Noord-en-Oost-Gelderland/activiteiten/Districtscoordinator-zorgondersteuning-vrijwilliger/66468 om je aan te melden

Contactpersoon

Jenine van de SchootbruggeStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

In deze functie zorg je ervoor dat vrijwilligers van het zorgondersteuningsteam goed worden ondersteund.

Uitgebreide omschrijving

Zorginstellingen krijgen steeds vaker te maken met crisissituaties. Het Rode Kruis district Gelderland traint daarom vrijwilligers om bij nood bij te springen binnen zieken- of verpleeghuizen. Deze zorgondersteuners wonen door heel Gelderland en zijn oproepbaar als de zorg aan kwetsbare bewoners door de ondergrens zakt. Nu het team groeit is er ruimte voor een vrijwillige coördinator zorgondersteuning.


Wat ga je doen?

In deze functie zorg je ervoor dat vrijwilligers van het zorgondersteuningsteam goed worden ondersteund. Je zorgt ervoor dat vrijwilligers zich gezien voelen, de ruimte hebben om vragen te stellen en de juiste ervaring en kennis kunnen opdoen om in crisissituaties bij te springen in een zorginstelling.

Dit doe je door (telefonische) intake- en voortgangsgesprekken te voeren met de vrijwilligers, vragen te beantwoorden en eventueel ook door verdiepingsbijeenkomsten te organiseren. Omdat het team door heel Gelderland actief is zullen de meeste contactmomenten telefonisch of digitaal plaatsvinden.


Wat krijg jij?

· Een uitdagende vrijwilligersfunctie waarin je verantwoordelijk bent voor het begeleiden van de zorgondersteuners en het signaleren van knelpunten;

· De mogelijkheid om je mensgerichte en coachende kwaliteiten verder te ontwikkelen;

· De mogelijkheid om je functie gedeeltelijk zelf vorm te geven binnen de dynamische omgeving van het Rode Kruis;

· Vergoeding gemaakte kosten en kilometers;


Wat neem je mee?

· Je bent mensgericht en hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden;

· Je kunt goed overzicht houden, bent secuur en digitaal voldoende vaardig;

· Je bent 6 uur per week beschikbaar en woont bij voorkeur in provincie Gelderland;

· Je bent bereid voornamelijk vanuit huis te werken;De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Rode Kruis district Noord en Oost Gelderland

Hulp aan mensen in nood. Daar staat het Rode Kruis voor. Dichtbij, als je op blaren loopt bij de Vierdaagse of als je je enkel verzwikt tijdens een hardloopwedstrijd. Als je je huis uit moet door een gaslek of als je in glas bent gaan staan bij een festival. Maar ook ver weg. Mensen die dierbaren zijn kwijtgeraakt toen ze op de vlucht sloegen voor geweld in hun dorp, of wiens huis is weggevaagd door een modderstroom.
Voor jou en voor hen staan we klaar. Met het grootste vrijwillige hulpverlenersnetwerk ter wereld is er altijd iemand bij je in de buurt. Om je te helpen als je dat nodig hebt.