Skip Sidebar

Over ons

Hulp aan mensen in nood. Daar staat het Rode Kruis voor. Dichtbij, als je op blaren loopt bij de Vierdaagse of als je je enkel verzwikt tijdens een hardloopwedstrijd. Als je je huis uit moet door een ...

WelzijnOntwikkelingswerk & RampenhulpverleningVluchtelingen & Minderheden
Deel
Coördinator Zelfredzaamheid

Coördinator Zelfredzaamheid

Structureel werk · 2–4 uur/week
Schuttersweg 41, 7314 LD Apeldoorn, Netherlands
Coördineren
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Rode Kruis district Noord en Oost Gelderland
#30124
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/Rode-Kruis-district-Noord-en-Oost-Gelderland/activiteiten/Coordinator-Zelfredzaamheid/30124 om je aan te melden

Contactpersoon

Jenine van de SchootbruggeStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Help jij mee in het voorkomen en beperken van de gevolgen van een noodsituatie? Word dan coördinator bij afdeling Zelfredzaamheid van het Rode Kruis. Een uitdagende functie waarbij jij voor de verandering kan zorgen!

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij

Het Rode Kruis richt zich op het voorkomen en beperken van de gevolgen van een noodsituatie. Mensen kunnen in een noodsituatie (klein- of grootschalig) voor zichzelf en anderen meer betekenen als ze beschikken over de juiste kennis en vaardigheden en een goed netwerk. Wij noemen dat zelfredzaamheid.

We zijn op zoek naar

Het Rode Kruis District Noord- en Oost Gelderland bestaat uit 18 afdelingen. Voor iedere afdeling zijn we op zoek naar een coördinator zelfredzaamheid.

Je draagt zorg voor een bloeiende community Zelfredzaamheid. Waar nodig leg je contacten met gemeentelijke instanties, hulporganisaties en andere verwante organisaties binnen de afdeling. Daarnaast Organiseert en draagt zorg voor continuïteit van nieuwe zelfredzaamheidsactiviteiten. Is aanspreekpunt voor de (deels nog te werven) vrijwilligers Zelfredzaamheid. Fungeert als vraagbaak en klankbord voor de vrijwilligers zelfredzaamheid. Evalueert samen met de vrijwilligers de zelfredzaamheidsactiviteiten. Organiseert periodiek bijeenkomsten met alle vrijwilligers om ervaringen uit te wisselen.

Wat vragen we van je

Ben jij de coördinator met visie die kan motiveren, stimuleren en sturing geven aan zelfredzaamheid in de afdeling? Kan je veranderingsprocessen initiëren, mensen coachen? Ben jij een daadkrachtige teamspeler die op vrijwillige basis gemiddeld 4–8 uur per week vrij wil maken om hulpverlening aan mensen in nood of in een kwetsbare situatie mogelijk te maken? Dan nodigt het Rode Kruis je van harte uit om coördinator te worden voor één van de afdelingen in Noord- en Oost Gelderland.


Wat bieden wij

Jouw onkosten worden vergoed en je bent verzekerd via het Rode Kruis. Wij bieden je een zeer nuttige functie in een sterk team van vrijwilligers. Maar het belangrijkste is misschien wel het gevoel, dat je een positieve bijdrage levert aan de maatschappij.

 

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Rode Kruis district Noord en Oost Gelderland

Hulp aan mensen in nood. Daar staat het Rode Kruis voor. Dichtbij, als je op blaren loopt bij de Vierdaagse of als je je enkel verzwikt tijdens een hardloopwedstrijd. Als je je huis uit moet door een gaslek of als je in glas bent gaan staan bij een festival. Maar ook ver weg. Mensen die dierbaren zijn kwijtgeraakt toen ze op de vlucht sloegen voor geweld in hun dorp, of wiens huis is weggevaagd door een modderstroom.
Voor jou en voor hen staan we klaar. Met het grootste vrijwillige hulpverlenersnetwerk ter wereld is er altijd iemand bij je in de buurt. Om je te helpen als je dat nodig hebt.