Skip Sidebar
Oriolus

Oriolus

Non-profit

Over ons

De diagnose kanker kan het leven op zijn kop zetten. Niet alleen voor diegene die de diagnose krijgt, maar ook voor zijn of haar omgeving. Onderzoeken en behandelingen beheersen vlak na diagnose vaak ...

Deel
Locatieverantwoordelijke

Locatieverantwoordelijke

Structureel werk · 6–12 uur/week · Start vanaf 1 okt 2023
Lochem, Gelderland, Nederland
Activiteit Delen
Oriolus
#68305
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/Oriolus/activiteiten/Locatieverantwoordelijke/68305 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Ben je de persoon die zich als vrijwilliger met passie in wil zetten als locatieverantwoordelijke bij IPSO
centrum Oriolus?

Uitgebreide omschrijving

Maak jij het verschil?

Oriolus is een IPSO centrum voor leven met en na kanker, een laagdrempelige ontmoetingsplek voor iedereen geraakt door kanker, dus ook voor naasten en nabestaanden. Een plek waar mensen tot rust kunnen komen en nieuwe energie op kunnen doen. Naast lotgenotencontact worden professionele activiteiten geboden, voorlichting gegeven en zijn er gespreksmogelijkheden met als doel mensen te ondersteunen de regie van eigen leven weer in de hand te nemen.


Oriolus is een zelfstandige Stichting voor iedereen uit de Oost-Achterhoek; gemeente Winterswijk, Oost Gelre, Aalten en Berkelland en bevindt zich aan de achterzijde van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix. Momenteel zijn er 31 vrijwilligers werkzaam bij Oriolus en 1 betaalde coördinator.


Vanuit de regio Noord Achterhoek (gemeente Lochem, gemeente Zutphen) zijn er wensen geuit en initiatieven genomen om een Oriolus dependance te starten in deze regio in het najaar van 2023. Deze dependance is wekelijks 1 dagdeel geopend, met een mogelijkheid tot uitbreiding van openingsuren als de ontwikkelingen en behoefte daar naar zijn.


Voor het stabiel en toekomstbestendig opzetten, uitbouwen en onderhouden van een dependance in Noord Achterhoek zijn we op zoek naar een locatieverantwoordelijke. Deze vrijwillige functie is geschikt voor 1, maar ook voor 2 personen.


Als locatieverantwoordelijke ben je de spin in het web voor de locatie Noord Achterhoek. Je houdt ervan om zaken uit te zoeken, te regelen en je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je organiseert gastvrije en veilige bijeenkomsten voor gasten. Je bent verantwoordelijk voor de roosters en gesprekken met de vrijwilligers. Je denkt mee in het beleid en verzorgt de lokale financiële administratie en verantwoording. Je onderhoud een relatienetwerk en bouwt deze uit. Voor alle werkzaamheden is er ondersteuning van het coördinatieteam van locatie Oriolus Oost Achterhoek. Voor goede afstemming vindt er wekelijks een evaluatiemoment plaats. Voorafgaand vindt er een 3-daagse basistraining plaats waarna er vervolgens naar behoefte verdere scholing gevolgd kan worden.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Lochem Activiteiten > Oriolus > Locatieverantwoordelijke

Over Oriolus

De diagnose kanker kan het leven op zijn kop zetten. Niet alleen voor diegene die de diagnose krijgt, maar ook voor zijn of haar omgeving. Onderzoeken en behandelingen beheersen vlak na diagnose vaak het leven, maar ook jaren later kunnen er vragen, klachten en emoties een grote rol spelen.

Oriolus is een plek voor mensen met en na kanker, hun naasten en nabestaanden, waar ze op een laagdrempelige wijze naar toe kunnen gaan om te vinden wat zij nodig hebben op het gebied van de aanvullende zorg. Deze zorg kan ondersteuning zijn op psychosociaal gebied, maar ook menselijk; ‘even bijkomen van wat me is overkomen’ en ‘Jij mag er zijn!’. Een plek van (h)erkenning, richting, rust, hoop, veerkracht, balans en overzicht.

Het is een plek voor mensen uit de gehele regio Noord Achterhoek.