Skip Sidebar
Oriolus

Oriolus

Non-profit

Over ons

De diagnose kanker kan het leven op zijn kop zetten. Niet alleen voor diegene die de diagnose krijgt, maar ook voor zijn of haar omgeving. Onderzoeken en behandelingen beheersen vlak na diagnose vaak ...

Deel
Gastheer / Gastvrouw

Gastheer / Gastvrouw

Structureel werk · 3–4 uur/week · Start vanaf 10 okt 2023
Lochem, Gelderland, Nederland
Activiteit Delen
Oriolus
#68303
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/Oriolus/activiteiten/Gastheer--Gastvrouw/68303 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Ben je gastvrij, empathisch, kun je goed luisteren
en hou je ervan om met mensen om te gaan?
Word dan gastvrouw / gastheer bij Oriolus.

Uitgebreide omschrijving

Het IPSO centrum Oriolus is ter uitbreiding van het team op zoek naar gastheren en gastvrouwen.


Wat betekent het om gastvrouw of – heer te zijn bij Oriolus?

Oriolus, centrum voor leven met en na kanker, is de ontmoetingsplek voor mensen met en na kanker, hun naasten en nabestaanden, waar ze op een laagdrempelige wijze naar toe kunnen gaan om te vinden wat zij nodig hebben op het gebied van de aanvullende zorg.

Onze gastvrouwen en heren begeleiden onze gasten door met ze te praten, maar vooral te luisteren. Door te begrijpen waar hun behoefte ligt. Door ze kennis te laten maken met diverse activiteiten.


Wie zoeken we?

Om een gastvrije ontmoetingsplek te zijn zoeken we vrijwilligers. Als vrijwilliger kom je iets brengen (tijd en aandacht), maar ook zeker iets halen (persoonlijke groei, talentenontwikkeling). Onze vrijwilligers vormen het hart van onze organisatie. Naast de vrijwilligers die de activiteiten begeleiden zoeken we, zoals de naam al zegt, vrijwilligers die gasten ontvangen en met hen in gesprek gaan. Daarbij past een houding van gastvrijheid, aandacht, respect en betrokkenheid. Een luisterend oor is het belangrijkste wat je onze gasten kunt geven. Zo help je de gast om op zoek te gaan naar een nieuw evenwicht in zijn leven.


Er zijn voor een ander, maar ook voor jezelf!

Het werk als vrijwilliger is mooi, leerzaam, uitdagend, wel vrijwillig maar niet vrijblijvend, bijzonder en ook leuk. Je bent er voor een ander, maar óók voor jezelf. Door workshops, trainingen en werkervaring krijg je als vrijwilliger de mogelijkheid om te groeien in je werk maar ook in wie je bent. Daarnaast werk je in een fijn en betrokken team. In het najaar van 2023 willen we starten met een 3-daagse basistraining voor nieuwe vrijwilligers.


Een gastvrouw aan het woord:

“Gastvrouw zijn bij een IPSO centrum heeft mijn leven verrijkt. Een luisterend oor kunnen zijn, een verdiepend gesprek aangaan met onze gasten is niet alleen voor hen waardevol, maar ook voor mij. Het is fijn om te zien hoe je iemand weer in zijn/haar kracht ziet komen.”


Kom jij ons team versterken? We nodigen je graag uit voor een gesprek.  

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Stadshuus, Markt 3, 7242 AA, Lochem
Activiteit Delen
Lochem Activiteiten > Oriolus > Gastheer / Gastvrouw

Over Oriolus

De diagnose kanker kan het leven op zijn kop zetten. Niet alleen voor diegene die de diagnose krijgt, maar ook voor zijn of haar omgeving. Onderzoeken en behandelingen beheersen vlak na diagnose vaak het leven, maar ook jaren later kunnen er vragen, klachten en emoties een grote rol spelen.

Oriolus is een plek voor mensen met en na kanker, hun naasten en nabestaanden, waar ze op een laagdrempelige wijze naar toe kunnen gaan om te vinden wat zij nodig hebben op het gebied van de aanvullende zorg. Deze zorg kan ondersteuning zijn op psychosociaal gebied, maar ook menselijk; ‘even bijkomen van wat me is overkomen’ en ‘Jij mag er zijn!’. Een plek van (h)erkenning, richting, rust, hoop, veerkracht, balans en overzicht.

Het is een plek voor mensen uit de gehele regio Noord Achterhoek.