Skip Sidebar
LochemDOET

LochemDOET

Vrijwilligerscentrale

Over ons

Het team van LochemDOET helpt je op weg als je op zoek bent naar vrijwilligers of vrijwilligerswerk in Lochem.

Deel
Gratis voorlichting over een sociaal veilige organisatie en regeling gratis VOG

Gratis voorlichting over een sociaal veilige organisatie en regeling gratis VOG

Workshop · 11 mei 2022, 19:30 - 21:30
Lochem, Gelderland, Nederland
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze workshop. Bekijk open workshops hier.
Deel workshop
LochemDOET
#51824
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/Lochem-Doet/activiteiten/Gratis-voorlichting-over-een-sociaal-veilige-organisatie-en-regeling-gratis-VOG/51824 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Tijdens deze avond wissel je van gedachten over sociale veiligheid. Ook krijg je informatie over preventiebeleid en regeling gratis VOG

Uitgebreide omschrijving

Iedere deelnemer aan de activiteiten van jouw organisatie/stichting of vereniging moet kunnen rekenen op een veilige en positieve omgeving. Hier kan iedereen zich waarschijnlijk bij aansluiten.  

 

Vanuit LochemDoet merken we dat veel organisaties, stichtingen en verenigingen die samenwerken met vrijwilligers vragen hebben over de regeling gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en sociale veiligheid. Wij organiseren daarom een gratis informatieavond in samenwerking met een expert van het NOV.  

 

Wat is een (gratis) VOG? 

Het is belangrijk dat vrijwilligers die met kwetsbare mensen werken een VOG hebben. De verklaring omtrent gedrag is een verklaring waaruit blijkt dat een vrijwilliger niet veroordeeld is geweest voor strafbare feiten. De verklaring biedt uiteraard geen garanties, maar laat wel zien dat je de veiligheid van leden, deelnemers, vrijwilligers, cliënten, bezoekers etc. serieus neemt. De regeling gratis VOG zorgt ervoor dat een organisatie kosteloos een VOG kan aanvragen voor vrijwilligers. Het aanvragen van een VOG voor een vrijwilliger is relatief eenvoudig, alleen er zijn wel een aantal voorwaarden waar jouw organisatie aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor de regeling gratis VOG.  

 

Wat houdt deze avond in? 

Tijdens deze avond wissel je van gedachten over sociale veiligheid. Je krijgt een overzicht van de maatregelen die je moet/kunt treffen om jouw organisatie sociaal veilig te maken. Ook krijg je informatie over wat een preventiebeleid inhoudt en wanneer je voor de regeling gratis VOG in aanmerking komt. En uiteraard hoe je een gratis VOG kunt aanvragen als vrijwilligersorganisatie. De sessie is bedoeld voor alle organisaties die samenwerken met vrijwilligers in de gemeente Lochem. 

 

Wanneer? 

De informatieavond is op woensdag 11 mei van 19:30 tot 21:30 in het Stadshuus in Lochem . De inloop is vanaf 19:00. Er zijn 15-20 plekken beschikbaar. Als er veel belangstelling is organiseren we een tweede avond. Deelname is gratis, maar wel graag vooraf aanmelden. Je kan je rechtsboven aanmelden via de oranje knop.

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze workshop. Bekijk open workshops hier.
Deel workshop
workshops > LochemDOET > Gratis voorlichting over een sociaal veilige organisatie en regeling gratis VOG

Over LochemDOET

Het team van LochemDOET helpt je op weg als je op zoek bent naar vrijwilligers of vrijwilligerswerk in Lochem.