Skip Sidebar
Home-Start

Home-Start

Non-profit

Over ons

Home-Start is een wereldwijd programma voor gezinsondersteuning bij lichte, alledaagse opvoedvragen. Ervaren en getrainde vrijwilligers bieden ouders vriendschappelijke en praktische ondersteuning bij ...

Kinderen & JongerenWelzijn
Deel
Steuntje in de rug voor een gezin

Steuntje in de rug voor een gezin

Structureel werk · 2–3 uur/week
Lochem, Gelderland, Nederland
HulpverleningOndersteunend werkSociaal contactMaatje & buddyZorg
WelzijnKinderen & Jongeren
6 plaatsen over.
Activiteit Delen
Home-Start
#30205
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/Home-Start2/activiteiten/Steuntje-in-de-rug-voor-een-gezin/30205 om je aan te melden

Contactpersoon

Nicole Tannemaat – van den BulkStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Bied jij dat 'steuntje in de rug' voor een gezin waar het even niet zo goed gaat? Dan maakt Home Start graag kennis met jou!

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij

Wij weten voor welke uitdagingen en kansen een gezin kan komen te staan. Problemen met een van de kinderen? Weinig contact met vrienden of familie? Een steuntje in de rug nodig? Ervaren en getrainde vrijwilligers van Home-Start bieden gezinsondersteuning bij alledaagse, lichte opvoedvragen.


We zijn op zoek naar

mensen die een steuntje in de rug kunnen bieden bij een gezin waar het even niet zo goed gaat. 

Home Start gaat er daarbij vanuit, dat je kinderen kunt helpen, door hun ouders te ondersteunen. Als vrijwilliger bied je een luisterend oor, praktische hulp en vriendschap. Je maakt ouders duidelijk dat het niet ongewoon is dat opvoeden soms moeite kost en benadrukt de plezierige kanten van het gezinsleven. Je stimuleert ouders hun kracht te hervinden om moeilijke situaties het hoofd te bieden, waardoor ze weer grip op hun leven krijgen. Je moedigt ouders ook aan om sociale relaties op te bouwen of te versterken en gebruik te maken van bestaande ondersteuningsstructuren en diensten. Home-Start biedt gezinsondersteuning aan gezinnen met kinderen tot 14 jaar en voor vrouwen die vanaf 28 weken zwanger zijn. 


Wat vragen we van je

Ervaring met opvoeden van kinderen. Je kunt je verplaatsen in andere mensen en je gebruikt je eigen levens en/of werkervaring als basis voor je ondersteuning. Bereidheid om dat op een gelijkwaardige manier te doen. Minimaal 1x per week beschikbaar zijn. Beschikken over vervoer, bij voorkeur auto eventueel fiets.


Wat bieden wij

We bieden je begeleiding door een beroepskracht. Daarnaast is er een 8 wekelijkse terugbijeenkomst met jouw vrijwilligersgroep en themabijeenkomsten.

We bieden je een reiskostenvergoeding aan en in de zomer en rond kerst wordt er iets gezelligs voor de vrijwilligers georganiseerd.


Scholing

Vooraf krijgt u een voorbereidende cursus aangeboden. Deze start ieder voor- en najaar. De cursus wordt fysiek gegeven in omgeving Varsseveld.


Interesse?

Als je op ‘Reageren op deze vacature’ klikt, krijgt de organisatie of vereniging bericht van jouw interesse. Zij zullen contact met je opnemen.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

6 plaatsen over.
Activiteit Delen
Lochem Activiteiten > Home-Start > Steuntje in de rug voor een gezin

Over Home-Start

Home-Start is een wereldwijd programma voor gezinsondersteuning bij lichte, alledaagse opvoedvragen. Ervaren en getrainde vrijwilligers bieden ouders vriendschappelijke en praktische ondersteuning bij het opvoeden van kinderen.
Yunio
Home-Start wordt vanuit Yunio jeugdgezondheidszorg aangeboden.
Groeien is groter worden. Van baby tot peuter, van kleuter tot jongvolwassene. Als mens, als ouder. Yunio is er om je te helpen. Groeien doe je samen!