Skip Sidebar
Gemeente Lochem

Gemeente Lochem

Non-profit

Over ons

De gemeente Lochem heeft net als iedere andere gemeente in Nederland een gemeenteraad en een college van burgemeester en wethouders. De gemeenteraad stelt op hoofdlijnen het beleid van de gemeente ...

WelzijnArmoedebestrijdingNatuur & Milieu
Deel
#Opladers: Kijk. Vraag. Bied. Doe. Dat geeft energie!

#Opladers: Kijk. Vraag. Bied. Doe. Dat geeft energie!

Taak · 0–2 uur
Lochem, Gelderland, Nederland
HulpverleningSociaal contactZorg
Buurt & omgevingKinderen & Jongeren
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Gemeente Lochem
#30449
Scan me of ga naar www.lochemdoet.nl/o/Gemeente-Lochem/activiteiten/Opladers-Kijk-Vraag-Bied-Doe-Dat-geeft-energie/30449 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Een oud spreekwoord zegt: om een kind op te laten groeien is een heel dorp nodig. #Opladers zoekt mensen die ouders met kinderen praktische hulp kunnen geven.

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij

De gemeenten Lochem, Zutphen, Heerde en Yunio Jeugdgezondheidszorg zijn gestart met de beweging #OPLADERS. Hierin is het normaal om vragen rondom opgroeien en opvoeden meer met elkaar te delen, hulp aan te bieden en te vragen. We willen met dit project de krachtige samenleving voor kinderen en jongeren versterken. Wij zijn ervan overtuigd dat er veel mensen zijn die best iets voor een ander willen betekenen, zolang dat maar binnen hun eigen leven past.

Voor ouders en kinderen zijn het vaak de kleine momenten die zo belangrijk zijn! 


Kijk. Vraag. Bied. Doe. Dat geeft energie!

Sta jij open om een (ander) gezin (bij jou uit de buurt) eens een handje te helpen bij deze kleine momenten die zo belangrijk zijn?(de kinderen ophalen uit school, een keertje mee-eten, helpen met huiswerk maken, speelafspraakjes etc.) Of ben jij die ouder die juist wel dat steuntje in de rug kan gebruiken? Dan is #OPLADERS iets voor jou!

Onderlinge verbondenheid (naoberschap) is helaas niet overal meer zo vanzelfsprekend, en terwijl ouders met (jonge) kinderen, die zich in een mooie maar ook hectische fase bevinden, dit juist zo nodig kunnen hebben. Hoe fijn is het om wat meer op je netwerk terug te kunnen vallen als het gaat om de kinderen. Opgroeien en opvoeden doe je immers samen!

Door als ouder(s) samen het gesprek aan te gaan en bewust te worden, zetten we in op het vergroten van het (bestaande) netwerk, het verlagen van de drempel tot het vragen en bieden van oplaadmomenten en het individueel welbevinden. 

#OPLADERS is een beweging waarin het normaal is om vragen rondom opgroeien en opvoeden met elkaar te delen, hulp aan te bieden en te vragen. Kijk. Vraag. Bied. Doe. Dat geeft energie!

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Lochem Activiteiten > Gemeente Lochem > #Opladers: Kijk. Vraag. Bied. Doe. Dat geeft energie!

Over Gemeente Lochem

De gemeente Lochem heeft net als iedere andere gemeente in Nederland een gemeenteraad en een college van burgemeester en wethouders. De gemeenteraad stelt op hoofdlijnen het beleid van de gemeente vast, controleert het college van burgemeester en wethouders of zij hun taken goed uitvoeren. En zij vertegenwoordigt de inwoners van de gemeente.